Pannacotta on niin helppo ja yksinkertainen jälkiruoka, että on lähes käsittämätöntä, etten ollut tehnyt sitä ikinä aikaisemmin. Tämä ohje on Hullun kokin käsialaa ja tästä on sitten helppo lähteä varioimaan. Seuraksi käy ainakin kaikenlaiset marjat ja hedelmät ja oikeastaan vaikka mikä. Me laitettiin nyt mansikoita ja vadelmia, kun niitä löytyi tuoreena. Onko teillä suosikkilisukkeita?
Pannacotta
2,5 dl kermaa
2,5 dl maitoa
4 rkl sokeria
2 kpl liivatelehtiä1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 15 minuttia.
2. Lämmitä maito ja sulata joukkoon sokeri.
3. Purista liivate kuivaksi ja sulata maidon joukkoon.
4. Lisää kerma, älä keitä
5. Laita vuokiin tai lasiin, anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.
PrinsessaVeeran limoncello-mustikkalisä on ihan loistava! http://sillasipuli.blogspot.com/2010/04/vaniljainen-panna-cotta-limoncello.html
En osaa vielä sanoa suosikkilisukettamme, koska minäkään en ollut ikinä tajunnut, miten helppo ruoka pannacotta on! Asiaan tulee nyt muutos – KIITOS!
Merituuli,
näyttää ainakin herkulliselta!
Muna-sinko,
Raportoi sitten tulevat suosikit. 🙂