Saltimbocca vasikan entrecôtesta

Parin kasvisvirityksen jälkeen pääsimme vihdoin lihan makuun. Koska lounaalla oli ollut jo yhtä sun toista syötävää, emme tehneet mitään lisäkkeitä. Tämän kanssa sopisi tomaattikastike tai ihan vihersalaatti. Meillä oli italialaisittain tylysti pihvi muuten tyhjällä lautasella.

Vasikka kypsyy älyttömän nopeasti joten paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana. Kypsytin näitä mielestäni hyvin lyhyen aikaa, mutta pihvit olivat ehtineet siitä huolimatta käytännössä läpikypsyä. Vasikan entrecôte on kuitenkin niin mureaa ja rasvaista lihaa, että lopputulos oli siitä huolimatta maukasta ja mureaa.

Saltimbocca vasikan entrecôtesta

vasikan entrecôteta tai ulkofilettä tai paistia yksi pihvi ruokailijaa kohti
tuoretta salviaa
viipale prosciuttoa pihviä kohden
(suolaa ja) pippuria
voita tai öljyä paistamiseen

1. Asettele pari salvianlehteä kunkin pihvin päälle. Peitä pihvit prosciuttoviipaleella ja kiinnitä puutikuilla, niin että ne pysyvät kasassa paistettaessa. Entrecôteta ei kannata nuijia ohueksi, koska se hajoaa helposti.

2. Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä hyvin, hyvin nopeasti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *