Vaahterasiirappi-saksanpähkinäjäätelö

Jos edelliset jätskiohjeet tuntuivat vaikeilta toteuttaa, tämä seuraava on yksinkertaisista yksinkertaisin. Ainoastaan maitotiivisteen metsästys voi tuottaa ongelmia, kuten aikaisemmista postauksista voi päätellä. Myös vaahterasiirappi oli meille uusi tuttavuus, mutta upposi kaikille koemaistajille. Tässä ohjeessa riittää sokeria niin, ettei sitä tarvi edes erikseen lisätä. Pähkinät voi pieniä niin pieniksi kuin haluaa. Ben & Jerry -ihmiset jättävät kokonaisiksi…

Resepti kirjasta Jäätelö – täydellinen nautinto.

Vaahterasiirappi-saksanpähkinäjäätelö

100 g saksanpähkinäpaloja
1 1/2 dl vaahterasiirappia
3 dl kuohukermaa
2 dl jääkaappiviileää maitotiivistettä

1. Jauha saksanpähkinäpalat ruoheeksi yleiskoneessa, sauvasekoittimella tai käsin. Älä jauha niitä liian hienoiksi. Laita toistaiseksi sivuun

2. Sekoita vaahterasiirappi ja kerma hyvin. Kaada viileä maitotiiviste isoon kulhoon ja vatkaa sakeaksi, kunnes tilavuus kaksinkertaistuu. Vaahdon tulee olla niin sakeaa, että vispilästä jää nostettaessa selvä jälki. Lisää vaahterasiirappiseos maitovaahtoon ja sekoita.

3. Jos käytät jäätelökonetta, sekoita seosta käyttöohjeen mukaisesti. Lisää pähkinärouhe juuri ennen kuin jäätelö jäätyy. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa seosta ilman kantta pakasterasiassa 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Kumoa seos kulhoon ja sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Sekoita pähkinärouhe joukkoon ja laita jäätelö takaisin pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa. Jos säilytät jäätelöä pitkään, peitä astia kannella.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

13 Responses

 1. Veera August 5, 2008 / 10:05 pm

  tein tänään suklaapalajäätelöä ja menin sen ihanuudesta sen verran tiloihin, että jouduin hehkuttamaan sua blogissani aika paljon.. 🙂
  toivottavasti et pahastu.

 2. cele August 5, 2008 / 10:31 pm

  Heh, ehkä annan anteeksi tämän kerran.. 😛

 3. Sara August 6, 2008 / 9:11 am

  Mmm, sokeria!

 4. annamanna August 6, 2008 / 12:56 pm

  Ei hyvää päivää…. Millä ihmeellä mä perustelen kotona, että mun on PAKKO tehdä tänäänkin jäätelöä…. 🙂 Ja sitä varten täytyy ostaa lisää maitotiivistettä -pari päivää sitten haetut purkit keiteltiin Dulce de lecheksi. Jätin tuosta vaniljajätskistä suklaapalat pois, ajattelin kiepauttaa sinne dulcea sekaan raidoiksi. Suklaajätski kerettiin jo syömään…

 5. cele August 6, 2008 / 1:36 pm

  Sillä, että jäätelö on hyvää? 😛

  Googlettelin vähän tuota Dulce de lecheä, ja vaikuttaa siltä, että tuo pitää laittaa testiin lähiaikoina.

 6. annamanna August 7, 2008 / 11:54 pm

  Dulcen keitto on helppoa kuin heinänteko ja menee meillä jätskin kanssa ja/tai digestive-kekujen päällä. Joskus jostain bongasin Ameriikan herkun, mikälie piirakka nyt olikaan: digestivemurupohjan päälle tölkillinen dulcea, banaanisiivuja (mansikoillakin tulee hyvää) ja kermavaahtoa.

  Etikettejä on turha raaputella etukäteen pois, eivät lähde kuitenkaan kokonaan ja sitten sitä pikkusilppua on kattila täynnä. Jos niiden antaa olla, niin irtoavat kokonaisina ennen veden kiehumista ja on tosi helppo nostella pihdeillä pois kattilasta.

  Purkit pystyyn kattilaan, vettä niin paljon että varmasti peittyy ja kiehauttaa veden. Lämpöä pienemmälle, kansi päälle ja haudutellaan 3-4 tuntia (olen yleensä keitellyt semmoiset 3,5h). Kerran, pari tunnissa kannattaa vilkaista, että vesi yhä peittää purkit, ettei poksahda.

  Nostellaan ritilälle jäähtymään, ei saa avata ennen kuin aikaisintaan tunnin kuluttua. Valmiiksi keitetty dulce säilyy avaamattomassa tölkissä yhtä pitkään kuin alkuperäisen etiketin päiväys lupaa, avattu pitää pistää jääkaappiin ja kannattaa varmaan käyttää muutamassa päivässä (ei oo ollut ongelma 🙂 )

 7. Virpi August 8, 2008 / 11:36 pm

  Testasinpa minäkin tätä, ilman jäätelökonetta tietysti. Tuli HYVÄÄ! Ehkä uskallan kokeilla muitakin jätskiohjeita tämän onnistumisen myötä 🙂 pähkinät tuo kivaa vastapainoa muuten jokseenkin makeaan jädeen. Mutta siis NAM! Miehekekin sanoi että “hei täähän maistuu ihan oikeelta jäätelöltä”, eli pahasti tainnut pieleen mennä.

  Täällä Oulussa muuten maitotiivistettä löytyy mm. Citymarketista, jauhohyllystä…

 8. rosmariini August 10, 2008 / 8:13 pm

  Jätkällä on täällä ihan oikea jäätelötehdas! 🙂 Pakko päästä tekemään itsekin, kun löytäisi nyt maitotiivistettä ensin jostakin. Miten tuo tämän ohjeen kerma – sitä ei siis varsinaisesti vatkata ollenkaan vaan ainoastaan sekoitetaan se vaahterasiirappiin?

 9. cele August 11, 2008 / 2:31 pm

  Hmmh, reseptissä tosiaan puhutaan vain sekoittamisesta. Itse vatkasin kerman automaattisesti sen kummemmin ajattelematta. En kyllä osaa varmaksi sanoa, mitä tässä on ajateltu, ei siitä vatkaamalla ainakaan pahaa tullut. 🙂

 10. Virpi August 11, 2008 / 6:05 pm

  Minä vain sekoitin, en vatkannut, mutta ihan hyvää tuli niinkin!

  Ja Rosmariini: Oulusta siis tosiaan löytyy maitotiivistettä ainakin Raksilan Citymarketin jauhohyllystä, läheltä mm. maissijauhoja. Että sinne vaan ja jäätelöntekopuuhiin!

 11. M.Mallikas August 18, 2008 / 8:07 pm

  Aivan mahtavaa, vaikkakin todella makeaa.. Pitänee ens kerralla laitta vähemmän vaanterasiirappia.
  En tiedä olisko noissa maitotiivisteissäkin eroa, tääkun oli sellasta aika paksuhkoa ja yllättävän tummaa, eikä meinannu vaahtoontua millään.
  Jäätelökoneella koitin kans eka tehdä, mutta se ei lähtenyt jäätyyn, joten laitoin si pakastimeen. Ja kermaa en vatkannut myöskään.

 12. TiV October 28, 2008 / 9:57 pm

  Jäätelökone surisemassa. Että sanonko mitä. Semmoinen jono oli jo pelkkää vatkauskulhoa kaapimassa, että tarvinnee hankkia muutama pötikkä lisää condensed milkkiä. Laitoin noin desin siirappia. Mutta että. Siis HYVÄÄ!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *