Spagetti alla trapanese

Minäkin/mekin tosiaan olin/olimme paikalla. Näiden raporttien jälkeen ei jää paljoa lisättävää, kiitokset vain kaikille paikallaolleille. Se jätetään raportoimatta, mitä tapahtui suklaakakulleni. Seuraaviin pippaloihinkin täältä varmasti on lähtijöitä.

Ja sitten uutisia ulkomailta. Roomassa ehdittiin käydä tosiaan piipahtamassa ja raportoinnit ovat jälleen mukavasti myöhässä. Josko saisin kuvia hieman seulottua lähipäivinä. Sen voin kuitenkin jo mainita, että Colosseumista tuli otettua ainakin kolmisenkymmentä kuvaa, joten paikallaolo lienee hyvin dokumentoitu.

Roomassa huonointa oli se, että pasta-annokset olivat niin maukkaita, että omat tekeleet tuntuvat jäävän kovin kalpeiksi niiden rinnalla. Erityisesti itse pastan keittämisessä näyttää edelleen olevan hieman opittavaa, sen verran rapsakkaa muttei kuitenkaan raakaa pastaa tuli Roomassa maisteltua. Ja omia kykyjähän ei mikään paranna ellei harjoittelu, joten pastaa on viime aikoina keitelty sorsakeittiössä senkin edestä.

Tätä Jamie’s Italy -kirjasta löytyvää pestokastiketta spagetille voi suositella erityisen lämpimästi. Kastikkeessa on sen verran runsaasti rasvaa manteleiden, oliiviöljyn ja juuston muodossa, että mahakin täyttyy kuin liharuuasta konsanaan. Tomaateiksi sopivat kirsikkatomaatit parhaiten, mutta tavallisilla tomaateillakin tulos on varsin maittava. Tärkeintä lienee, että tomaatit ovat kypsiä.

Spaghetti alla trapanese

neljälle

spagettia tarvittava määrä
suolaa ja pippuria
150 g kokonaisia manteleita
1 valkosipulinkynsi
4 suurta kourallista tuoretta basilikaa
150 g vastaraastettua parmesaania tai pecorinoa
oliiviöljyä
600 g tomaatteja puolitettuna

1. Keitä spagetti.

2. Spagetin keittyessä lämmitä mantelit kuivalla pannulla ja murskaa ne karkeaksi murskaksi morttelissa (tai sauvasekoittimella). Laita murska kulhoon. Murskaa myös valkosipuli ja basilika (erikseen) ja sekoita ne mantelien sekaan. Lisää raastettu juusto, hujaus oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Lisää tomaatit ja murskaa ne käsilläsi murskaksi mönjän sekaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman oliiviöljyä ja sekoita valutetun pastan kanssa. Tarjoa välittömästi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

22 Responses

 1. Ylimuuli Mukkelis August 13, 2007 / 4:17 pm

  Läähkyti 😛 Vanha pähkylöiden rakastaja täällä kuolaa. Aika ovelasti muutoin menit kuin koira veräjästä piknikin raportoinnissa 😀 Mutta hauska että täälläkin on syömäelämää, lisää tällaista toivoo Muulos

 2. cele August 13, 2007 / 5:31 pm

  Olenkin veräjästäpujahtamisen mestari. Syömäelämäraportointia pitää yrittää parantaa kyllä. 🙂

 3. rosmariini August 13, 2007 / 9:28 pm

  Oujee, kannatti vähän painostaa teikäläistä postaamaan, kun nyt sai samalla klikkauskerralla sekä miitti- että reissurapoa ja kaupan päälle vielä mainion reseptinkin (josta tulin arvatenkin hyvin nälkäiseksi.)

  Hienoa oli tavata sorsakeittiön väki! Jospa en itsekään jänskättäisi seuraavaa miittiä ihan yhtä paljon, kun kaikki paikalle uskaltautuneet olivat kuitenkin niin mahdottoman mukavaa porukkaa.

 4. cele August 13, 2007 / 9:41 pm

  Heh. Tarpeeksi kovan painostuksen alla paatuneinkin sorsanpopsija taipuu. Reissuraportointia on luvassa toivon mukaan huomenna (tai viimeistään ylihuomenna) lisää.

 5. Välispiikki August 14, 2007 / 2:19 pm

  Jättekiva että täälläkin on taas elämää 🙂

 6. Ylimuuli Mukkelis September 18, 2007 / 9:41 pm

  Hei senkin sammaleinen, karisteles tomut yltäsi ja ala kokata! Vielä ehdit muhennella rakkausruoat kasaan 😉 (–> ks. syyskuun ruokahaaste) Olis hauska nähdä teikäläistäkin.

 7. cele September 19, 2007 / 8:47 pm

  ETA: 3 päivää.

 8. Indian July 27, 2016 / 10:29 am

  Really trsohwurtty blog. Please keep updating with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading..

 9. http://www./ November 1, 2016 / 6:19 pm

  Thank you for your kindness Tom. I don’t know what to say except thank you, Namaste and it takes one to know one. Your writing does the same for me and for all who are on the path. .

 10. http://www./ November 4, 2016 / 10:58 am

  hi Kris;i just want to thank you; your article helped me toooo much. i was working on mysql clustering, and there was a misconfiguration, then i saw your helpfull article which has shown me my little mistake

 11. http://www./ December 15, 2016 / 9:12 am

  “Seriously? The left likes sharia law? Sharia law: outlaws religious freedom. Denies abortion and adequate healthcare for women, does not allow gays to marry, disallows sex education etc… ”Thats why the left are such hypocrites.They demand that a religion that contrasts our constitution on so many levels can co-exist with it.“Racism” ?You’re a deep thinker now arent you ?

 12. coins hack msp May 8, 2017 / 6:38 pm

  rien à voir, vous n’y êtes pas du tout, c’est un coup des copéistes qui ont jeté les bulletins Fillon par milliers des trains qui les ramenaient de province.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *