Kurkku-cheddar-ruisnapit

Tämänkertainen ruokahaasteruoka kulki työnimellä “sammakonkutua ruisleivällä”. Valitettavasti lopputuotteen ulkonäkö ei ollut niin sammakonkutumainen kuin olin toivonut. Lisäksi sammakonkudussa on sellaiset mustat pisteet, joita en osannut tähän taikoa.

Kyseessä on siis simppeli alkupala. Kurkku ja juustohan ovat mainio kombinaatio. Tässä vain tuunataan vähän kurkkukomponentin ulkonäköä. Tarvitset ruisnappeja (itse käytin saaristolaisruisleipää), voita, hyvää cheddar-juustoa (tai muuta himoitsemaasi juustoa) sekä kurkkukaviaaria. Kurkkukaviaari valmistuu täsmälleen kuten porkkanakaviaarikin, ohje alla. Kurkun blendaamisen jälkeen kannattaa kurkkumehun ehkä antaa vetäytyä jonkin aikaa. Omani oli hieman saanut ilmaa sekaansa, eikä kuulista tullut siksi niin tyylikkään näköisiä kuin porkkanasta. Koristelin annoksen vielä persiljanlehdellä.

Kurkkukaviaari

Perusliemi:
1 keskikokoinen kurkku
1 tl valkoista Melatin-hyytelöintiainetta

Kalsium-kylpy:
2 dl vettä
1/2 tablettia kalsium-porettablettia.

1. (Kuori kurkku.) Ajele kurkku mehuksi esimerkiksi blenderillä. Kaada mehu kulhoon siivilän läpi, jotta kurkkumössö olisi mahdollisimman mehumaista. Mittaa hyytelöintiaine sekaan ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Vältä ilman sekoittamista joukkoon.

2. Anna seoksen tasaantua hetki (noin vartti), jotta hyytelöintiaine vettyy kunnolla.

3. Valmista kalsiumkylpy liottamalla poretabletti veteen.

4. Valmista kaviaaria tiputtelemalla mehuliuosta esimerkiksi lääkeruiskulla kalsiumkylpyyn. Anna kuulien olla kalsiumliuoksessa 2-5 minuuttia sen mukaan, kuinka paksun hyytelökuoren haluat saada aikaan.

5. Huuhtele kuulat nopeasti vedessä, jotta hyytelöityminen pysähtyy.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

7 Responses

  1. aleksi April 24, 2012 / 8:22 pm

    onnea kilpailuun!

    saiskohan tuosta kutumaisenpaa jos noi pallot ois jossain löysällä geelissä, kurkkuhehua ja vähän pektiiniä, guarkumia tai vaikka pellavalimaa?

  2. Heleen April 24, 2012 / 8:22 pm

    Onnea kisaan!
    Tämäntapainen kurkun käyttö kävi minullakin mielessä, aiheesta kun olen nyt kiinnostunut. Aikaa ruokahaasteeseen osallistumiseen ei kuitenkaan löytynyt.

  3. cele April 24, 2012 / 8:40 pm

    aleksi,
    hyviä ideoita. Mutta mistä sen mustan pisteen saisi sinne keskelle? :D

    Heleen,
    tässä kaviaarihommassa on selvästi potentiaalia, kunhan löytää hyvät soveltamiskohteet. Vaihtoehtojahan on lähes rajatta.

  4. pinea April 24, 2012 / 9:52 pm

    Hienot rakeet! Oliko maku ihan kurkkumainen vai muuttuuko se tuossa käsittelyssä? Kyselee tietämätön Pinea

  5. cele April 24, 2012 / 10:21 pm

    Aika lailla kurkkumehulta maistuu.

  6. Heleen April 24, 2012 / 10:37 pm

    Tuli mieleen,että olen joskus syönyt vihertävää mätiä, en kyllä muista että minkä monnin se oli.

  7. Merituuli April 26, 2012 / 7:48 pm

    Hieno annos!

    Heleen simpun mäti ainakin on vihreää. Ja hyvää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>