Anna mun syödä ne!

Näettehän nuo pulskat sorsat? Haluaisin syödä ne. Olen himoinnut sorsia siitä saakka kun näin niitä eräs talvi pitkät rivit jäätyneenä keskellä järveä. Valmiiksi pakastettua sorsapaistia? Sittemmin olen hankkinut oman sorsafarmin. Tai ei se oikeastaan ole mikään farmi, mutta olen lihottanut niitä ahkerasti ranskanleivällä. Sorsani tosin pettivät minut. Aiemmin sorsia oli kymmeniä. Aina kun ne haistivat ranskanleivän tuoksahduksen ne suorastaan syöksyivät ympärilleni mussuttamaan. Sorsat osaavat muuten olla varsin väkivaltaisia. Lempihuvejani on heittää yhdelle sorsalle valtavan suuri leipäpalanen ja katsoa miten se joutuu kynityksi kun muut sorsat haluavat osille… Mutta niin, sorsani tosiaan pettivät minut. Kun lähdin kuvaamaan niitä tätä blogia varten, niitä ei ollutkaan jäljellä enää kuin kaksi. Muut olivat kai lähteneet lintuinfluenssaa hakemaan tai jotain.

Totuus on kuitenkin se, että en ole ikinä syönyt sorsaa. En oikein edes tiedä miten sorsa olisi paras paistaa. Siksi julistankin avatuksi sorsanpaistajan ensimmäisen reseptikilpailun! Kilpailuun kelpaa mikä tahansa resepti, jossa käytetään jotain osaa sorsasta. Ainut rajoite on, sorsien nykyisestä terveystilasta johtuen, että sorsan pitää olla täysin raa.. kypsää. Lisäksi suosittelen seuraamaan ensin hiukan aikaa ruokamieltymyksiäni, sillä raaka-ainepulasta (vrt. kuva) johtuen en voi kokeilla kaikkia reseptejä. Voit mainita kummasta sorsasta haluat reseptisi laitettavan. Kilpailussa tulee olemaan mahtavat palkinnot, joista kerron myöhemmin.

Oikeastaan tämä on huono aika aloittaa ruokablogin pitäminen. Olen nimittäin laihdutuskuurilla ja boikotoin mm. suklaata, karkkia, keksejä, pekonia, jauhelihaa, voita, sokeria, kermaa, juustoa, alkoholijuomia… Painoa nyt vaan on pakko pudottaa. Olen yrittänyt pyydystää farmaamiani sorsia, mutta aina ne lähtevät karkuun viime hetkellä. Enkä yleensä jaksa lentää niiden perässä kovinkaan pitkään.

Minulla on sorsien lisäksi pari muutakin pakkomiellettä. Ensimmäinen niistä on Tokyokanista saatava tsuru mai -riisi. Kuten eräs kaverini totesi, tsuru mai on täydellistä sushiin ja risottoon, eli kaikkeen mihin hän käyttää riisiä. Minä tosin käytän sushiin kohuko rosea ja risottoon arborioa, mutta tsuru maita sitten lähes kaikkeen muuhun. Pakkomielle tähän kyllä oikeastaan syntyi vasta kun ostin tsuru maita viimeksi viiden kilon säkin. Siitä ei oikein pääse eroon ilman jonkin sortin hulluutta.

Se toinen pakkomielteeni on juustokakut. Siihen minulla on hyvä syykin. Tyttöystäväni nimittäin on hulluna juustokakkuihin. Tai en tiedä pitääkö hän varsinaisesti juustokakuista, mutta niiden pohjana usein käytetty keksivoimurska on hänen suurta herkkuaan. Lisäksi hän haluaa aina sitä samaa vadelmajuustokakkua. Aina kun ehdotan hänelle kakun tekemistä, hän ehdottaa(=vaatii), että tehdään sitä vadelmakakkua. Toinen kakku, johon hän on hulluna, on sellainen, jonka olen tehnyt vain kerran. Aloitin sen tekemisen lauantaina illalla kuudelta, mutta totesin hieman puolen yön jälkeen, että lienee parempi mennä nukkumaan. Sunnuntaina aikaa kului vielä nelisen tuntia lisää. Naisten vaatimuksilla ei ole mitään rajaa.

Tätä blogia ei olisi ilman pastanjauhajia. Kiitokseksi julkaisen heistä paparazzi-kuvan seuraavassa postauksessa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

14 Responses

 1. Rosmariini March 22, 2006 / 7:27 pm

  Jee, uusi ruokablogi ja hieno aloitus! Tuota paparazzi-kuvan julkaisemista kannattaa tosin vielä hieman harkita, ellet sitten halua säikytellä potentiaalisia lukijoita pois heti alkuunsa. 🙂

  Harmi vaan, ettei sorsaa ole pastanjauhajienkaan pannussa nähty.

 2. cele March 22, 2006 / 7:39 pm

  Ei hätää, otan hyviä kuvia vaikeistakin kohteista olemattomalla kuvauskokemuksella. Kommentoinnissa oli näemmä jotain häikkää, tulipahan sekin testattua. 🙂

 3. tiv March 23, 2006 / 8:26 pm

  Heleijaa uusi blogi!! Kilpailuun en valitettavasti voi osallistua. Sorsista ei ole kokemusta kuin lapsen leikeissä olevan puusorsan verran – ja siitäkin on maali jo syöty pois.
  Mutta juustokakkuun palatakseni, oletko katsonut
  http://www.sekasoppa.vuodatus.net/ suht. hyvännäköisen juustokakun kuvaa…. Maaliskuun kohdalta kun hilaat alaspäin 18.päivän kohdalle, niin alkaa aurinko paistaa! Ja kuten Marie loppuvinkissään toteaa: mikään ei estä vaihtamasta mangoa vadelmaan… Ja sitten tässä kun onnessani kerrankin pääsen jollekin vinkin heittämään, niin tämä ohje on tietysti sama jota olet jo iäisyyden vääntänyt…
  Olet oikeassa: meidän naisten vaatimuksilla ei ole mitään rajaa. Mutta. Sehän tästä elämästä tekeekin molemminpuolin mielenkiintoisen,…:) Sanoi hän, todennäköisesti vain itseään vakuuttaakseen.

 4. cele March 23, 2006 / 9:04 pm

  Juustokakuissa on parasta se, että ne kaikki tehdään melkein samoista aineista. Tuon kakun kuorrutus on kieltämättä mehukkaan näköinen. Pitänee kokeilla joskus, jos eräs naisihminen antaa luvan. En ole varma huijaisiko mangon vaihtaminen vadelmaan häntä. Se kyseinen kakku on nimittäin hieman eri näköinen.

  Tietääköhän joku, miksi mangoa pitää tunkea melkein kaikkiin juustokakkuihin?

 5. tiv March 23, 2006 / 9:19 pm

  Hyvä ikuisuuskysymys… Jos se vaan on niin “hienoa” se mango? Toinen ikuisuuskysymys (aasinsiltaa mangoon en nyt ihan hevillä keksi), jota tänään valmistajaltakin asti kyselin: miksi ihmeessä marinoitu broisku on halvempaa kuin naturel. Toista saa usein tarjouksestakin ja toista ei. Mä en ymmärrä, onko tää joku blondijuttu. Onhan marinoinnissa mömmöä enemmän ja työvaiheitakin varmasti. Mutta halvempaa on. Toisaalta ne marinadit on niin pirun pahoja, että ei niitä täyteen hintaan kukaan varmaan ostakaan.

 6. cele March 23, 2006 / 9:25 pm

  Taitaa olla niin paljon isommat tuotantomäärät marinoidulla että laskee hintaa. Onneksi sen tehdasmarinadin voi aina pestä pois.

 7. tiv March 23, 2006 / 9:47 pm

  tsuru mai -riisi:minkälaista on? verrattuna esim. jasmiini-vastaavaan

 8. cele March 23, 2006 / 10:06 pm

  Ei sitä nyt kaikkea voi kerralla paljastaa. Sitäpaitsi korvistanne pursuaa tsuru maita kunhan pääsen vauhtiin. 😛

 9. tiv March 23, 2006 / 10:13 pm

  arrggh. no. okei. hyväksytään.

 10. Polkkapossu March 24, 2006 / 8:52 am

  Uusi ruokablogittaja on aina hieno homma. Ja kauan odotettu kuva pastanjauhajista. Hih. Lisätään linkkeihin.

 11. cele March 24, 2006 / 9:27 am

  Pastanjauhajissa on sellaista mystiikkaa, että pienet paljastukset eivät ikinä tee pahaa. 🙂

 12. tiv March 24, 2006 / 6:14 pm

  Ikuisuuskysymyksiin palatakseni: “Syy marinoimattomien ja marinoitujen tuotteiden hinta eroon on se, että
  marinoituja tuotteita valmistetaan isompia sarjoja, jolloin
  valmistuskustannukset näiden tuotteiden osalta tulevat edullisemmaksi.
  Ystävällisin terveisin
  HK Ruokatalo”

  Joopa joo. Olishan ton tietty itekin voinu päätellä, niinkuin sinä ilmiselvästi teit – ihmiset ei viitsi enää itse maustaa ja marinoida, helppoa kaiken olla pitää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *