Portteripaisti hirvestä

hirvi.jpg

Jos nyt alkuruokaan eksyi väärät pupunpalat, niin pääruoka onnistui sitten sitäkin paremmin. Hirvipaistia ei nyt ole kovin usein päässyt maistamaan, mutta tämä oli kerrassaan erinomaisen hyvää. Portterista (tai meillä se oli kyllä jotain tummaa olutta vain) tuli mielenkiintoinen maku, joka ei kuitenkaan peittänyt hirven omaa makua, ja keittämisen tuloksena paisti oli melkoisen mehevä. Kerma unohtui kastikkeesta, mutta se maistui silti sen verran hyvältä, että seuraavalla kerrallakin se varmaan jätettäisiin pois. Kannattaa maistella ja päättää itse.

Me luonnollisesti myös söimme tätä niiden perunanuudeleiden kanssa, ja kasvispetimmekin oli puputeemaan sovitettu. Muussi on varmaankin vähintään yhtä hyvää.

kastike.jpg

Portteripaisti

noin kilon hirvipaisti
pullo portteria
1 dl vahvaa mustaherukkamehua
pari lohkottua sipulia
kymmenkunta katajanmarjaa
kymmenen mustapippuria
tuore timjaminoksa (tai pari reilua hyppysellistä timjamia)
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
2 dl kermaa

Poista lihasta kalvot ja sido se tiiviksi paketiksi. Ruskista (voissa) kuumalla pannulla joka puolelta. Kuumenna (paistille juuri sopivassa) kattilassa portteri, mustaherukkamehu, sipulit ja mausteet kiehuvaksi ja pane ruskistettu paisti kattilaan. Keitä puolestatoista tunnista kahteen tuntiin välillä lihaa käännellen.

Sammuta liesi ja anna paistin olla kuumassa liemessä puolisen tuntia. Kääri se tämän jälkeen folioon ja valmista kastike.

Kuumenna pannulla voi ja jauhoja niin että ne ottavat hieman väriä. Lisää vähitellen lientä sen verran, että se on sopivan paksua. Lisää joukkoon kerma ja keitä pari minuuttia. Tarjoa seurassa ruusukaalia ja muita vihanneksia sekä perunamuussia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. Merituuli October 22, 2009 / 7:29 pm

    no ompa kyllä melkein identtinen ohje. mistä tämä omanne on?

  2. cele October 22, 2009 / 8:21 pm

    Tehtiin tätä hirven ampuneella kaverilla, joten ei muistikuvaa. Jokin riistakirja.

  3. Pingback: Hirvi-wallenberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *