Kiitos HK! Jos maailmassa on jotain pyhää niin pekoni. Se ei näemmä ole estänyt tuomasta markkinoille “sydänystävällistä rypsipekonia”. Kun ostan pekonia, minua ei kiinnosta, että sen rasvasta alle 1/3 on kovaa rasvaa, että se sisältää runsaasti omega kolmosta tai että se on tehty sydämelle paremmasta rypsipossusta. Kun ostan pekonia, haluan suolaa, verisuonet tukkivan kolesterolipaukun ja pekonieläimen taivaallista makua.
Ensi kerralla amerikan pekoni jää hyllyyn.
no voi nyt saatana. HK, vihaan teitä ikuisesti!
eikö tuota saa enää normaalina, kunnollisena pekonina, jossa ei ole mitään terveelliseksi tekeytyvää?
HK:n Amerikan pekoni tosiaan on nyt pelkästään tuota rypsiporsasta. Onneksi pekonia saa muiltakin valmistajilta.
Toivottavasti tämä alkaa nyt olla tän kevyttuotebuumin viimeisiä pihahduksia..
haluaisin ajatella, että HK on vaan täysin clueless … mutta pelkään, että ajattelen liian ruusuisesti kanssakansalaisteni ruokailutottumuksista, ja että ehkä suuri osa tosiaan on huijattavissa ostamaan elintarvikkeita, jotka naamioituvat muuksi kuin mitä ovat.
HK on kyllä sekaisin!
Luin muuten tuosta paketista että “riistoton”. Valitettavasti luinkin väärin.
Hyllyyn on jäänyt mullakin! Viimeistään tuon naurettavan rypsyporsas-huijauksen takia. Muakaan ei pekonia syödessä voisi vähempää kiinnostaa, mitä rasvoja se sisältää. Ja jos kiinnostaisikin, rypsiöljy ei tosiaankaan ole rasvahappokoostumukseltaan läheskään niin ihanteellista, mitä suomalainen ruokateollisuus antaa ymmärtää. Ihan höpöhommia!
Onneksi muut pekonit ovat laadultaan paljon Amerikan pekonia parempia, kuten esimerkiks Lidlin pekoni, jossa sitä lihaa on sentään hitusen enemmän kuin tuossa HK:n kamassa. Ja sitten taas HK:n Amerikan fileepekoni on ihan turhaa kamaa, kuivaa kuin mikä.
Janna kiitos vinkistä, taidan ensi kerralla hakea pekonini Lidlistä … tai vaihtoehtoisesti kauppahallista. saiskohan hallista luomupekonia luomurasvalla? sellaista, jolle on syötetty jotain lajityypillistä sapuskaa, eikä rypsiä, possuparat.
(koen itsekin rypsiöljyhehkutuksen jokseenkin epäilyttävänä.)
vai onko tässä kyse siitä, että HK:lla on kauheasti rypsillä lihotettuja possuja joista pitäisi nyt kaikin voimin päästä eroon?
no tuo onkin huonoa ja kallista pekonia muutenkin..
Mä taas ostan aika usein Pirkka-pekonia. Tai sitten lihatiskistä suoraan.
Tässähän olisi selvästi pekonitastingin paikka. Mutta mitä ovat ne laatuominaisuudet, joita laadukkaalta pekonilta odotetaan?
Maistuuko tuo erilaiselle kuin se vanha amerikan pekoni? En ole kokeillut.
Mä ostan hallista irtopeksua tai Stockalta loistavaa Björkensin savupekonia. Myös Chef Wotkinsin pekoni on ihan jees.
Hitto mua riipii nuo terveysvaikutteiset elintarvikkeet ja niiden väitteet.
No, mitä muuta noilta isoilta voi odottaa? Ja kuten joku jo kommentoikin niin kansahan ostaa, koska telkussa sanottiin, että se on terveellistä.
Äänestän jaloillani ja kukkarollani. Hyvä kirjoitus!
Mekin kokeilimme rypsipekonia ja totesimme että ei tule jatkossa kauppoja. Pekonimestarimme Karhuherra valitti että sen koostumus on erilainen, murenevampi, eikä se ruskistukaan pannussa tavallisen pekonin tapaan. Onneksi vaihtoehtoja löytyy, ja aina välillä voi ostaa Hakaniemen hallista Kestoleikkeestä puoli kiloa Wotkinsin aamiaispekonia joka on Herkkua!
ja amerikkalaisten tukimusten mukaan rypsillä syötetyt possut kuolevat sydän ja verisuonisairauksiin…joten miten terveelistä se rypsipossi oikeasti on? onneksi samaa kysyy evira ja mainonta on loppunut telkasta. mulla on blogissani juuri mietintää tämän asian tiimoilta tänään.
Rasva on niin olennainen osa pekonia, että pakkohan sen muutos on tuntua myös ruoan laadussa.
palailen tähän rypsipossuasiaan kun tuli mieleeni, olen ollut ymmärtävinäni että nykyään, samalla tavalla kuten saarioisella kaikki heidän broilerituotteensa valmistetaan jyväbroilerista, myös hk:n kaikki tuotteet olisivat nykyään rypsiporsaasta.
Ei ole minun lautaselleni päätynyt hk:n tuotteita sitten viime kevään.. 🙂