Ponyo on sekopää


(Niille, jotka ovat jo kuunnelleet Pontson vinkunaa facebookissa, tiedoksi, että tässä on parempi äänenlaatu..)

Unohdetaanpa taas hetkeksi ruoka-aiheet, kun marsuistahan te kuitenkin haluatte lukea.

Ponyo eli Pontso on nyt ollut nelisen viikkoa häkissä Kiiran seurana, joten tässä vaiheessa voi tehdä jo ensimmäisiä havainnointeja. Ensinnäkin Pontso on aivan sekopää. Hyvä esimerkki kuuluu tuosta videosta. Kun Pontso joutuu eroon Kiirasta, seurauksena on hillitöntä kiljumista, riippumatta siitä, ottaako Ponyon itsensä pois häkistä vai Kiiran. Lattialla saa yleensä parhaat äänet aikaan, kuten videosta kuuleekin.

Pontso onkin kehittänyt melkoisen äiti-tytär-suhteen Kiiran kanssa. Suhde on tosin varsin yksipuolinen. Alkuaikoina Ponyo seurasi häkissä suunnilleen Kiiran varjona ympäriinsä nenä kiinni Kiiran takapuolessa (mistä Kiira ei muuten tykkää) ja etenkin häkin ulkopuolella Pontso haluaisi jatkuvasti tunkea Kiiran alle tai ainakin aivan viereen (eikä Kiira tykkää siitäkään). Kiira on lähinnä välinpitämätön, mutta antaa Ponyolle turpiin aina kun tuntee yksityisen tilansa loukatuksi (eli aika usein). Se ei luonnollisestikaan tunnu haittaavan Pontsoa lainkaan.

Muutenkin Ponyo on osoittautunut melkoisen eloisaksi tapaukseksi: pelästyessään (esimerkiksi silmän räpäytystä muutaman metrin säteellä häkistä) se tapaa juoksennella päin seiniä, heinähäkkiin se hyppäsi ensimmäisen kerran jo viikon jälkeen (Kikilläkin kului useampi kuukausi) ja muutenkin häkistä kuuluu varsinkin iltaisin melkoista rallia. Kiira lähinnä katselee (makuultaan) ihmeissään, että onpa tuossa tapaus.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

 1. Megra February 5, 2011 / 1:07 pm

  Vihdoinkin tajusit.

  Pontso <3

 2. Pitkä February 6, 2011 / 4:08 pm

  Ihana! Ehkä Ponyon sisällä asuu pieni lintu, siltä vähän vaikuttaisi äänen perusteella. Toi kuva parivaljakosta sulatti sydämen <3

 3. Jaana February 6, 2011 / 8:45 pm

  Tuo kyljessäkyhnytyskuva on kyllä aivan loistava, mutta onpa pienellä melkoisen vaikuttava äänikin 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *