Pyttipannu

Jamien ruotsalaiset herkut -kokeilumme on päässyt jo toiseen osaan. Tällä kertaa kokeilimme pyttipannua. Jotenkin pyttipannu kuulostaa kovin ei-jamiemaiselta ruualta, mutta kyllähän siihenkin voi roiskaista yrttejä (itse en tajuaisi yhdistää tilliä ja lihaa, mutta en olekaan tillilihasukupolvea) ja oliiviöljyä… Itselleni ei olisi myöskään tullut mieleen, että pyttipannun voi paistaa suoraan raaoista perunoista. Se onkin kätevää, koska perunat eivät mene sellaiseksi muussiksi kuin keitetyistä perunoista paistellessa.

Muuntelimme reseptiä jääkaapin sisällön perusteella ja kananmunatkin käytimme kokonaan pelkän keltuaisen sijaan, koska ravitsemusnatsi sisälläni ei raaski jättää valkuaisia syömättä. Alla resepti meidän versiona, alunperin siis Jamie does.. -opuksesta.

Pyttipannu

(2-3 annosta)

puoli pakettia pekonia, ohuiksi siivuiksi leikattuna
150 g makkaraa, kuutioina
50 g salamia, kuutioina
1 sipuli, silputtuna
1 suuri porkkana, kuutioituna
400 g perunoita, kuutioituna
rosmariinia
timjamia
2 kananmunaa

kastike
1/2 tl sinappia
1/2 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 rkl oliiviöljyä
tuoretta tilliä ja persiljaa

1. Lämmitä pannu. Paista ensin pekonia pari minuuttia, kunnes rasvaa on irronnut reilusti. Lisää makkarat ja salamit ja paista pari minuuttia. Lisää tämän jälkeen sipuli, porkkana, perunat ja tilli ja rosmariini. Paista kunnes perunat ovat pehmenneet (noin 30min). Sekoittele välillä, etteivät vihannekset tartu pannuun.

2. Tee sillävälin kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää kastike ja sekoita hyvin. Ota pannu liedeltä, lisää vielä kananmunat ja sekoita ne mössöön. Tarjoa heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. herkkusuu November 12, 2010 / 6:48 pm

    Naapurimaassamme Ruotsissa valmistetaan usin perunoita jotka paistetaan raakana keittämättä, ns “råstekt potatis” (samaan tyyliin kuten Coeur de filet Provencale-perunat valmistetaan ennen niiden uunin panemista) Kannattaa kokeilla ihan vain potut pannun voihin paistumaan, syödään lihan kera.

  2. cele November 18, 2010 / 2:48 pm

    Pitääpä testata tuota joskus.

  3. ari December 7, 2010 / 11:04 pm

    Suomalaisesta Pyttipannukirjasta osui pari(?) vuotta sitten simmuun perunoiden blancheeraaminen. Eli keitetään pari-kolme minuuttia. Paistetaan tolkuttomassa voimäärässä. Ei mene muusiksi. Suosittelen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *