Nyt kun lukijat on hämätty marsulla, ei liene niin väliä, mitä roskaa tähän kirjoitan. Lähikaupassa oli taannoin paprikaa törkeässä tarjouksessa (luokkaa alle euron kilo), joten sitähän oli ostettava lukuisissa väreissä. Söin viime vuonna Wienissä jotain unkarilaishenkistä paprikaruokaa, joten tämän kokemuksen perässä nappasin maustehyllystä paprikajauhetta ja lihatiskiltä unkarilaista salamia (tiedättehän: sitä, jossa on Italian lippu). Sitten kotona google soimaan ja reseptiä etsimään.
Ja löytyihän niitä reseptejä. Mainiosti ostamiini raaka-aineisiin istui jonkinlainen unkarilainen klassikko (tai enhän minä unkarilaisista klassikoista tiedä kuin pörköltin) lecsó: vihanneshöystö, jota voi tuunata esimerkiksi juurikin ostamallani unkarilaisella salamilla. Siispä tuunaamaan ja lopputuloshan oli varsin hyvää, joskin ei lainkaan sellaista kuin Wienissä syömäni ruoka. Lisäkkeeksi kelpaavat esimerkiksi perunat.
Lecsó
öljyä (tai laardia) paistamiseen
2 sipulia pilkottuna
4 paprikaa suikaloituna
2-3 tomaattia pieneksi pilkottuna (tai tomaattimurskaa)
1/2 rkl sokeria
1 rkl paprikajauhetta
100g unkarilaista salamia pieneksi pilkottuna tai ohuina siivuina.1. Kuullota sipulit öljyssä ja kypsennä hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää paprikasuikaleet ja kypsennä 10 minuuttia.
2. Lisää tomaatit, sokeri, suola ja paprikajauhe. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia, ei kuitenkaan liikaa, paprikoissa pitäisi olla purutuntumaa jäljellä.
3. Mausta sokerilla ja lisää salami.
marsutemppu toimi. kirottua. olen hypnotisoitu.
ruoka näyttäisi varmaan kyllä hyvältä ilman temppujakin 😀
Parempi vara kuin vahinko. 😛
Suorastaan pyhäinhäväistystä tehdä unkarilaista ruokaa öljyssä 😀 Suosittelen kokeilemaan laardin valmistusta kotikonstein sulattamalla silavaa. Kokemukseni mukaan samalla voi sulattaa mukaan myös esim. muovisen paistilastan antamaan laardin makuun modernin tuulahduksen.
Olet tietenkin oikeassa laardin suhteen. 😀 Laardin valmistusta neuvottiin myös Lihakirjassa, siinä ei kyllä mainittu mitään paistilastamausteista..
Miksei meillä ole marsua?
😉
Mutta joo, paprikat näyttävät todella namilta. Marsulla tai ilman.
Hei! Ihana marsu! 😉 Halusin sanoa, että sulla on yleensäkin tosi herkullisen oloisia reseptejä!! Tähän oli pakko kommentoida, koska meilla kotona tehdään todella paljon paprikapohjaista ruokaa (asun Italiassa ja appiukon kasvitarhasta pursuaa kiloittain tuoreita paprikoita tähän aikaan). Joten välillä ideat loppuu kesken! Tämä resepti muistuttaa vähän meillä päin usein tehtyä “peperonataa”, johon unkarilaisen salamin sijaan laitetaan jotain paikallista salamia. Ja sitten syödään maalaisleivän kera. Ja on sairaaan hyvää, kuten sun kuvasta näkyy! 🙂
Kiitoksia kehuista. Voin kuvitella, että italialainen versio tästä on vähintäänkin yhtä hyvää ja maalaisleipä kuulostaa myös herkulliselta lisäkkeeltä.
Hy
this is not bad but is not the original!!
Whence is this?
this is a traditional food, please dont wanna change it.
description is not perfect.
oil , carrots( just some people use one). Sugar??
You may put into trash,
And is missing:
//Hungarian food hungarian ingredients//
smoked bacon for lard smoked sausage(not must) hot pepper 🙂
stewed onion is needs , and not fried onion. Low heat,Long time to cook(.this is not Mc donalds)
In tradition kitchen will not be tolerated butter and oil cans,etc..
And we know, this is a traditional hungaricum.
but now has changed a lot. nowadays no one has followed the tradition(with oil, etc)
try the original ingredients Try to use the same quantity of onions, tomatoes, peppers.
The tomatoes gotta cook about 5 min.
Much easier to cleaning.
The total cooking time is 45-60 minutes depending on the amount of the ingredient.
Mix a box of “kermaviili”, and “smetana”, put a little salt, parsley into it, and black pepper. mix it up after 10 min cooking time will be much more delicate.
you will be surprised.
Hyvää ruokahalua!
Nyt kurkkaus tähän unkarilaisen keittiön paprikahöystö -reseptiin vegaanina. Silava korvataan oliiviöljyllä ja makkarat pavuilla. Paprikaksi löysin aitoja unkarilaisia paprikoita. Namnam.