Nyt pysäytän uhkaavan uneliaisuuskierteen bloggaamalla nopeasti varsin mainion ja helpon sitruuna(voi)pastan. Kriittisemmän osapuolen mielipide oli, että on hän parempaakin pastaa syönyt, mutta minusta tämä oli varsin mainiota ja raikasta. Reseptin lähde luonnollisesti Aglio & Olio.
Tagliatelle con limone e burro
kermaa
voita
sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
persiljaa1. Lämmitä kerma pannussa. Sekoita siihen voita, sitruunamehua ja raastettua sitruunankuorta. Kun voi on sulanut, poista pannu liedeltä. Tarkista suolan määrä. Sekoita pastan kanssa ja lisää persilja.
Tämä versio kuulostaa ilahduttavan helppotekoiselta! Sitruunapasta on kuulunut suosikkeihimme jo pitkään, mutta olemme aina tehneet sen Anna-Leena Härkösen tyyliin, eli paljon monimutkaisemmin. Se kiva hänen versiossaan kyllä on, että kastikkeeseen tulee myös kanalientä ja annos kuuluu viimeistellä juustoraasteella, eli makujen kirjo on hieman laajempi, jos siitä tykkää. 🙂