Kuvista

heinakiki

Muutamissa ruokablogeissa on keskusteltu viime päivinä kuvien muokkaamisesta ja erityisesti ruokakuvien lavastamisesta sellaisin keinoin, jotka tekevät ruuasta syömäkelvotonta. Ja sitten eräässä kommenttiketjussa nostettiin esiin tämä blogi esimerkkinä ruokaa feikkaavasta blogista tämän postauksen huonon sanavalinnan takia.

Myönnetään, tekstistä puuttui 😉 (<-hymiö), mutta hei haloo?! Minun lavastustaitoni ovat siinä pisteessä, että olen juuri oppinut, että timjaminoksa kuvassa saattaa tehdä ruuasta houkuttelevamman näköisen. Ihan polttopullo+hiuslakkavaiheeseen en ole vielä päässyt. Sen sijaan yritin tuoda postauksessa esiin sitä, että olisin ruokafeikkauksen sijaan kaivannut neuvoja ruuan normaaliin esillepanoon, siis sellaiseen, jonka jälkeen ruoka on vielä syötävässä kunnossa. Eli kertauksen vuoksi. Kaikki tässä blogissa olevat kuvat ovat a) minun (tai vaimoni) ottamia, b) otettu oikeasta reseptinmukaisesti valmistetusta ruuasta ja c) niiden muokkaamiseen on käytetty vain sellaisia säätöjä (kirkkaus, valkotasapaino, saturaatio, terävöinti, rajaus), jotka jokaisen valokuvaajan on joka tapauksessa itse päätettävä tai sitten kamera tekee nämä päätökset kuvaajan puolesta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

8 Responses

 1. aleksi February 25, 2010 / 7:53 pm

  huvittavaa vauhkoamista kyllä asiasta.. ei varmaan yhdessäkään suomalaisessa blogissa mitään kunnon stailaamista ole ja toisaalta ruuan nätimmin lautaselle laittelua ja muuta korjaamista varmaan jokaisessa..

  kai toi on ihan oikea marsu eikä joku photoshopattu?

 2. cele February 25, 2010 / 10:27 pm

  Kikiä tekisi mieli kyllä photoshopata, kun se on perästä tuplasti leveämpi kuin etupäästä. 😉

 3. Merituuli February 25, 2010 / 11:19 pm

  ai se olikin marsu eikä styroksinen kakku joka on kuorrutettu marsun näköiseksi ja suihkittu lakkaa ylle!

 4. rosmis February 26, 2010 / 11:53 am

  Minusta on niin hullunkurista ajatella, että yrittäisit tarjoilla kanssaeläjällesi tikuilla tuettua styroxjuustokakkua, johon olisi varmuuden vuoksi suihkautettu vähän hiuskiinnettäkin sekaan. 😉

 5. Muna-sinko February 26, 2010 / 2:32 pm

  Voi elämä. Miten ihmiset viitsiikin. Minä puolestani nautin hienoista kuvista.

 6. Veera February 26, 2010 / 4:01 pm

  Mä olen tuollaiseen keskusteluun törmännyt, mutta kyllä mua tää naurattaa! 😀
  Vaikee ees käsittää miksi joku haluaisi askarrella blogiinsa feikkiä ruokaa. Tai no harrastus kai sekin..
  Oottakaas kun postaan mun gorgonzolapastan, kuvituksena on nähkääs varsinaista valokuvaustaiteen helmeä! 😉

 7. Yaelian February 26, 2010 / 9:31 pm

  Itse en ollut moisesta jutusta tietoinenkaan,ja en edes tiennyt että joka hiuslakkaakin! on käytetty jossain ruokakuvissa,herranjestas sentään 😉 Tulee varmaan aika kalliiksikin tehdä feikkiä ruokaa,eihän sitä voi edes syödä ja ei kai sitä voi säästääkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *