Porsasta tomaattikastikkeen kera

Tämä on ikivanha arkistojen jäänne. Toteutettu joskus viime syksynä. En oikein tiedä, miten tämä jäi bloggaamatta, vaikka tämä oli melkein parasta, mitä sorsakeittiössä on onnistuttu kyljyksistä tekemään. Tomaattia, kermaa, valkoviiniä, yrttejä… Vaikeahan tuosta olisi kovin pahaa saada aikaiseksi. Kannattaa kokeilla.

Porsasta tomaattikastikkeen kera

1 rkl voita
1 rkl öljyä
4 suurta porsaankyljystä
suolaa ja pippuria
4 rkl valkoviiniä tai kanalientä
½ tl kuivattua timjamia
2 ½ dl kuohukermaa
1 tl tomaattipyreetä
1 rkl dijoninsinappia
1 tomaatti kuorittuna, siemenet poistettuna ja malto pilkottuna
1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa, kirveliä tai persiljaa

1. Sulata voi öljyn kanssa suuressa paksupohjaisessa paistinpannussa tirisevän kuumaksi. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, lisää ne pannuun ja vähennä lämpöä. Paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat ruskistuneet, ja siirrä ne sitten lautaselle ja kaada rasva pois pannusta.

2. Lisää viini tai liemi ja timjami pannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 2-3 minuuttia, kunnes neste on melkein haihtunut.

3. Lisää kerma ja tomaattipyree ja keitä hiljaa 2 minuuttia usein sekoittaen. Nosta kyljykset takaisin kastikkeeseen ja kypsennä 4-5 minuuttia, kunnes ne tuntuvat koeteltaessa kiinteiltä. Älä kypsennä liikaa.

4. Lisää sinappi, pilkottu tomaatti ja yrtit, sekoittele ja ravistele pannua, jotta ne jakaantuvat tasaisesti, ja keitä minuutti, jotta ruoka kuumenee. Tarjoa heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Eriqou February 13, 2008 / 8:37 pm

    Onneksi ei jäänyt arkistojen kätköihin. Kuulostaa meinaan herkulliselta ja siltä, että sitä voisi ihan oikeasti kokeillakin.

  2. polkkapossu February 14, 2008 / 8:04 pm

    Haasteeseen vastattu dyyd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *