Helmikuun ruokahaaste, tehtävänanto

EDIT: ehdokkaat ja äänestys täällä.

Aiheen rajaus

Helmikuun ruokahaasteen aiheena on viime viikkoisen kansallisen sipuliviikon kunniaksi punasipuli. Punasipulin ei tarvitse olla ruoan (tai leivonnaisen) pääraaka-aine, vaan riittää, että se on havaittavana osana. Haasteeseen hyväksytään siis kaikki ruoat, joissa yhtenä raaka-aineena on käytetty punasipulia. Halutessaan haastepostaukseen voi sisällyttää olennaiset lisäkkeet/kastikkeet jne.

Aikataulu

1.2. – 21.2. Haasteruuan postaus ja ilmoittautuminen
22.2. – 25.2. Ensimmäinen äänestyskierros
26.2. – 27.2. (Mahdollinen) toinen äänestyskierros
26.2. tai 28.2. Voittajan ilmoittaminen

Osallistuminen

Osallistua voi kuka tahansa blogia pitävä henkilö. Haastetta ei ole siis rajattu vain ruokablogeille. Haasteruoka tulee blogata 1.2. – 21.2. välisenä aikana. Postauksen yhteydessä ei välttämättä tarvitse ilmoittaa kyseisen postauksen olevan haasteruoka, vaan varsinainen ilmoittautuminen kisaan tapahtuu ilmoittamalla minulle joko kommentoimalla tai mailaamalla (sorsanpaistaja at gmail piste com) haastepostauksensa urlin ennen 22.2. Kukin henkilö/blogi voi osallistua vain yhdellä ruoalla. Haasteruoan ei tarvitse olla alkuperäinen resepti. Jos resepti on lainattu jostain, on luonnollisesti suotavaa ilmoittaa lähde.

Helmikuun ruokahaasteen järjestäjänä ja ääntenlaskijana jäävään itseni ulos sekä kilpailusta että äänestyksestä.

Äänestäminen ja keskustelu

Julkistan haasteeseen osallistuneet postaukset 22.2., jolloin alkaa myös äänestys. Haasteruokia voi kommentoida ja niistä keskustella joko kyseisessä postauksessa tai itse haastepostausten yhteydessä, mutta äänestys tapahtuu sähköpostitse (sorsanpaistaja at gmail piste com). Äänestää voi kuka tahansa (ei siis tarvitse olla blog(g)aaja). Äänestyskriteerit päättää kukin äänestäjä itse. Itse ruokalaji on toki haasteen ydin, mutta ruoan/reseptin mielenkiintoisella esittelyllä ja hyvällä kuvalla saa luonnollisesti yliotteen tylsällä tavalla esitellystä ruoasta. Erityismaininta jaetaan kaikille, jotka ovat käyttäneet punasipulin lisäksi pek…

Jos äänet ovat 25.2. jälkeen tasan, järjestetään kahden päivän mittainen toinen kierros eniten ääniä saaneiden ehdokkaiden välillä. Jos äänet ovat tämänkin jälkeen tasan, minä valitsen voittajan.

Maaliskuun ruokahaaste

Helmikuun ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun ruokahaasteen. Aiheen valinta, rajaus ja laajuus, sekä tarkempi aikataulu ja säännöt ovat hänen päätettävissään.

Onnea helmikuun ruokahaasteeseen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

16 Responses

  1. cele February 6, 2007 / 10:34 am

    Loistavaa, ensimmäinen osallistuja! Siihen ei monta päivää mennytkään. 🙂

    välis: onhan tuolla joskus tullut käytyä.

  2. cele February 19, 2007 / 10:50 am

    Ilmoittautumisenne on täten juhlallisesti vastaanotettu. 🙂

  3. MissJenny February 19, 2007 / 11:55 am

    Osallistun:
    http://missjenny.vuodatus.net/blog/424953

    Postauksessa ei ole mainittu reseptin lähdettä, joka siis on ystävän keittiön tuotosta.

    Hyvä kun tuli muistutuspostaus, olisi jäänyt muuten unholaan vaikka mietinkin osallistumista postatessani reseptiä..

  4. janssu February 19, 2007 / 7:37 pm

    Soppa on ollut unohduksissa kattilanpohjalla pitkän aikaa. Samoin ruokablogit seuraamatta. Nyt kun taas oon tänne löytänyt, silmiin sattui heti haaste. Sopan arkistoista löytyi aiheeseen sopiva ohje punasipulipiirasista:
    http://soppaa.blogspot.com/2006/05/juhlavalmisteluja-osa-iii.html

    Itse asiassa täytteen etikan ja mausteiden kera paistellut sipulit sopis varmaan lisukkeeksi moneen paikkaan. Yhdessä mun monista työpaikoista vähän tännepäin tehtyjä sipuleita käytetään mm. pitsan ja bruchettojen täytteenä.

  5. cele February 21, 2007 / 2:15 pm

    Näitähän alkaakin olla varsin mukavasti. Valitettavasti tuo soppisten postaus ei kelpaa, koska resepti tulee blogata helmikuussa.

  6. Jytiili February 21, 2007 / 8:58 pm

    Jytiili ilmoittautuu mukaan, jos vielä onnistuu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *