Kuvia sorsakeittiöstä, osa 1.

riisit.jpg

Rosmariini toivoi joskus kesällä kuvia sorsakeittiöstä, joten tartuin tietenkin toimeen niin vikkelästi kuin odottaa saattaa. Ensimmäiseksi kuvaksi valikoitui riisihylly, jonka täydennystilanne sattui juuri nyt olemaan varsin hyvällä mallilla. Vasemmalta oikealle Uncle Ben’sin tavallinen pitkäjyväinen riisi, tsuru mai (<3), kohuko rose, arborio, sen päällä suomen suosituin puuroriisi, basmati sekä viimeksi jasmiini. Kohuko rosesta todennäköisesti luovun nykyisen pussin tyhjettyä, sillä tsuru maissa on käytännössä samat ominaisuudet. Nykyisellään käytän sitä vain sushiin, jossa se on mielestäni inauksen tarttuvampaa kuin tsuru mai. Uncle Ben'siäkin käytän tasan yhteen ruokalajiin, johon voisi myös yrittää keksiä korvaavaa lajiketta, niin hylly vähän selkeytyisi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. rosmariini October 20, 2006 / 12:33 am

    Onko täällä Sorsiksen kätköissä jossain tarkempaa esittelyä tuosta tsuru maista? Se on tainnut jäädä meikäläiseltä kokonaan huomaamatta. Mistä sitä voi ostaa ja mihin käyttää? Kysyy epätietoinen lukija Pohjanmaalta.

  2. cele October 20, 2006 / 9:28 am

    Tsuru mai sopii mihin vaan. <3

    No ei, se on sellaista puolipitkäjyväistä riisiä, joka tahmaantuu kivasti keitettäessä ja maistuu hyvältä. Omat varantoni ovat peräisin Tokyokanista, mutta jotakuinkin vastaavia lajikkeita varmaan löytyy ihan tavallisistakin aasialaisista elintarvikeliikkeistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *