Jumalainen juustokakku

Lupasin kesällä kokeilla Johannan jumalaisen hyväksi kehuttua juustokakkua. Kuten tyypillistä, kului tässä taas joitakin kuukausia ennen kuin pääsin sanoista tekoihin. Sopiva hetki oli tietenkin taannoisen sorsanpaiston yhteydessä: pitihän jumalaisen ruuan seuraksi saada jumalainen jälkiruoka.

Kakun maku olikin varsin jumalainen. Pupunpaistaja totesi osuvasti, että kakussa on käytetty kaikkia vippaskonsteja: viinaa, rasvaa ja sokeria, ja lisäksi se on vielä oikeastikin hyvää. Makeusskaalalla tämä on kyllä melko ylärajoilla, mutta maistui kyllä minullekin. Sokerinsietokykyni on laskenut selvästi kesän laihdutuskuurin jälkeen. En nyt osaa sanoa tuliko tästä uusi suosikkikakkuni. Vanha suosikkini eli mango-puolukkakakku on hyvin erityyppinen. Molemmat ovat kuitenkin erittäin herkullisia, joten ehkä pitää tehdä näitä tulevaisuudessa vuorotellen. Baileysia ainakin on vielä jäljellä…

juustokakku.jpg

Baileys-juustokakku

Pohja:
50 g voita
10 digestive-keksiä
pari lusikallista sokeria

Täyte:
1 dl baileysia
400 g mascarponea
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä

Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut sekä sokeri. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liuota ne kuumaan baileysiin. Hämmennä sitten jäähtynyt liivateliemi muihin aineisiin, minkä jälkeen kumoa baileys-tahna digestive-pohjan päälle. Hyydytellään jääkaapissa mieluiten yön yli ja nautitaan ennen kuin muut ehtivät.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. Sitruunainen March 3, 2010 / 2:14 pm

    Tattis! Tää on ihan meikäläisen mieleinen juttu, kirjaan reseptin heti ylös! Mitä makeampaa, sen parempi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *