Tunturipurilainen

Yksi resepteistä, jotka päätin heti ensiselailulla ottaa Petterin mukana tulleista reseptivihkoista testiin, oli tunturipurilainen. Ananas ja poro kuulosti niin epäsopivalta ja epätunturimaiselta kombinaatiolta, että pakkohan sen oli olla hyvää. Ja spoilaankin heti, että kyllähän ne toimivatkin yhdessä.

Alkuperäisen reseptin purilaistäytteisiin sisältyi jauhelihapihvin ja ananaksen lisäksi kylmäsavuporosiivuja. Lisäsin itse sekaan vielä perushamppisetistämme majoneesia, juustoa, sinappia ja ketsuppia. Olin vähän pettynyt pihveihin, jotka olivat kyllä meheviä ja mainioita pihvejä, mutta jättivät poron maun aika lailla sivuosaan. Poron maku tuli sitten kylmäsavusiivuista. Varsin kelvollisia hampurilaisia näistä kuitenkin tuli, seuraavaksi pitänee kokeilla ananasta naudan kera hampurilaisessa.

Porojauhelihapihvi

400g poron jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 sipuli hienonnettuna
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. cele March 8, 2012 / 8:19 pm

    Kiitos tunnustuksesta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *