Tosi mehevä suklaakakku

viipale.jpg

Päivän indeksi: 87.

Alkuviikon ravintotasapainoa haittaa pupubileistä ylijäänyt suklaakakun loppu. Onnistuin siitä huolimatta puristamaan tänään melko maltillisen 9570kJ eikä rasvankaan arvo kovin pahasti kohonnut, hiilareista tuli 51%, proteiinista 17% ja rasvasta 32%. Tuoreimmassa Etiketti-lehdessä oli sitäpaitsi jälleen esitetty väite, että tumma suklaa maltillisesti käytettynä on terveysvaikutteista.

Kyseisessä erittäin herkullisessa suklaakakussa on energiaa vaivaiset 16800 kilojoulea. Energiasta 29% tulee hiilareista, 5% proteiinista ja 65% rasvasta. Jätin itse koristelusta suklaalastut pois, kun olisi pitänyt ostaa toinen suklaalevy sitä varten. Sitten olisikin ollut hyllyssä kaksi suklaalevyä ruokahalua kiihottamassa (siitä edellisestä suklaalevystä on muuten nyt kolme riviä syöty, viisi jäljellä). Pelkäsin ajaneeni kakun liian kypsäksi, kun 45 minuutin kohdalla se oli vielä kovin raakaa ja sitten unohdin sen hetkeksi. Lopputulos oli kuitenkin erittäin mehevä ja märkä, joten eiköhän kypsyysastekin ollut varsin sopiva. Ehkä paras suklaakakku, jonka olen tehnyt.

vuoka.jpg

Mehevä suklaakakku

250 g tummaa suklaata rouhittuna
225 g suolatonta voita paloiksi leikattuna
5 munaa
1 1/4 dl sokeria ja noin 1 rkl ripoteltavaksi vuokaan
1 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta koristeluun
(suklaalastuja koristeluun)

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele kevyesti 23 cm:n irtopohjavuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Voitele paperi, sirottele sen päälle hiukan sokeria ja kallista liiat pois.

2. Kakku kypsennetään vesihauteessa, joten peitä vuoan pohja ja sivut kaksinkertaisella foliokerroksella, jottei vettä pääse vuokaan.

3. Sulata suklaa ja voi kasarissa miedolla lämmöllä ja usein sekoittaen sileäksi, ota kasari sitten liedeltä. Vatkaa munia ja 1 1/4 dl sokeria sähkövatkaimella 1 minuutti.

4. Yhdistä kaakao ja jäljellä oleva 1 rkl sokeria ja vatkaa ne hyvin munaseoksen sekaan, samoin vaniljasokeri ja vähitellen myös sulatettu suklaa. Kaada seos vuokaan ja naputtele vuokaa kevyesti ilmakuplien poistamiseksi.

5. Nosta kakkuvuoka uunipannuun ja kaada pannuun kiehuvaa vettä niin, että sitä on 2 cm:n korkeudelta. Paista 45-50 minuuttia, kunnes kakun reunat ovat jähmettyneet ja keskusta yhä pehmeä (5 cm päähän reunasta pistetyn tikun tulisi säilyä puhtaana). Nosta vuoka pois vedestä ja poista folio. Siirrä kakku ritilälle, poista vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä kokonaan (kakku laskee hieman keskeltä).

6. Kumoa kakku ritilälle. Poista vuoan pohja ja paperi. Siivilöi kakun päälle runsaasti kaakaojauhetta ja asettele suklaalastut kakun reunalle. Liu’uta kakku tarjoiluvadille.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

11 Responses

  1. Lintu75 June 20, 2006 / 1:30 am

    Voihan video miten namin näköinen kakku! Piti ihan hieraista
    silmiä…noin vähän aineksiakin siihen kului!!!

  2. cele June 20, 2006 / 12:06 pm

    Vaikka aineita onkin vähän, niin kyllä niistä energiaa irtoaa tämän laihduttajan tarpeisiin ihan liikaakin. 😀

  3. Lintu75 June 20, 2006 / 3:16 pm

    Joo…mutta ei me puhuta kaloreista…eihän;)

    Mulla on sikahyvä mutakakun ohje ykkösblogissani, jonka löysin joskus netistä. Siihen ei tule myöskään “paljon mitään” aineita ja on törkyhyvää.

  4. cele June 20, 2006 / 3:28 pm

    Minähän en ole oikein viimeisen viikon aikana täällä paljoa muusta puhunutkaan… Tai no, enhän mä kaloreista puhu vaan kilojouleista.

    Katsellaan sitä kakkua sit kuuden viikon päästä.

  5. pupunpaistaja June 25, 2006 / 12:05 pm

    Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä myöntää, että tuo oli parhaita maistamiani suklaakakkuja. Yksinkertaisuus on kaunista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *