30 minuutin haaste

Jamien uusin opus, Jamie’s 30 minute meals, tarjoaa 50 ateriakokonaisuutta, joiden pitäisi valmistua puolessa tunnissa. Kaverini sai kirjan synttärilahjaksi, ja hetken sitä selattuani en voinut kuin hankkia kirjan itsekin. Teoriassahan kirja ratkaisee näppärästi lukuisia ongelmia: ei tarvitse enää miettiä, mitkä ruuat toimivat yhdessä, kaikki ruokalajit valmistuvat ohjetta seuraten näppärästi samaan aikaan, ruuat ovat taattua Jamie-laatua ja kaikki tämä on pöydässä 30 minuutissa.

Ja sitten se suuri kysymys: valmistuvatko nämä todella puolessa tunnissa? Ongelmahan ratkeaa vain testaamalla. 30 minuutin haaste on valmistaa joitakin näistä kokonaisuuksista vieraille mahdollisimman nopeasti, toivottavasti puolessa tunnissa. Vieraille, koska sen pitäisi varmistaa jonkinlaisen laatutason ylläpito nopeuden ohella.

Jamie asettaa reseptien nopealle valmistumiselle tiettyjä ehtoja, muunmuassa varsin kattavan listan keittiövälineistä, joista aivan jokaista minulla ei ole. Kommentoin siis yksittäisiä ruokia tehdessä, jos arvioin ruuan valmistuneen hitaammin välineistä johtuvista syistä. Toinen hidastava tekijä on se, että keittiössämme ei varsinaisesti ole työtilaa jaettavaksi saakka. Puhtaasta keittiöstä kuitenkin lähdetään liikkeelle ja mahdollisesti jaan myös keittiön tilan kokkaussession jälkeen…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone