Hellapoliisin tomaattiset lihapyörykät

pellilla.jpg

Lihapullia tai muita jauhelihasta koottuja pyörylöitä ei ole tullut tehtyä aikoihin. Ohjetta lähdin selailemaan netistä ja Hellapoliisistahan erilaisten pyöryköiden, pihvien ja murekkeiden ohjeita löytyikin hyvä määrä. Houkuttelevimmaksi arvioin tämän tomaattisten lihapyöryköiden ohjeen.

Tomaattiset lihapyörykät

1 dl korppujauhoja
2 dl tomaattimurskaa tasaiseksi jauhettuna
400 g jauhelihaa
1 muna
1 sipuli silputtuna
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 valkosipulinkynttä murskana
hieman tuoretta minttua silputtuna

Jauha tomaattimurska hienoksi tai käytä paseerattua tomaattia. Turvota korppujauhot tomaattisoseen joukkoon. Lisää muut aineet. Pyörittele pieniä pyöryköitä vieriviereen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

lihapullat.jpg

Tomaatti toikin näihin pulliin mukavan säväyksen. Olen aika usein mokannut lihapullien kanssa siinä, että sipuli on jäänyt liian isoksi silpuksi. Tällä kertaa yritin tehdä pientä silppua, mutta kuten kuvasta näkyy, olisi se vielä pienempääkin voinut olla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

 1. janssu June 8, 2006 / 10:27 pm

  Perheessä hyväksi havaittu: pari desiä nestettä voi olla vaikka vettä, osa kermaakin. Tomaatiksi puoli tuubia pyrettä. Tällä ohittaa nätisti tuon “jauha tomaattimurska”.. Mintunkin voi jättää pois, tosin maku muuttuu. Sipulin voi, ja kannattaakin, kuullottaa ennen pullataikinaan lisäämistä.

 2. cele June 9, 2006 / 3:38 pm

  (Muka)kermaan yleensä lihapullat teenkin, silloin harvoin kun niitä teen. Etsin vain tällä kertaa laihisvaihtoehtoa. Minttu toi minusta aika mukavan makuvivahteen noihin. Rosmis varmaan pistäisi nesteeksi sekä tomaattimurskan että -pyreen. 😉

 3. Rosmariini June 9, 2006 / 6:51 pm

  Täytyypä kokeilla tomaattipalleroita itsekin. Pyreestä voisi tulla niihin just sopivasti tomaattista ytyä. Niin, ja tomaattimurskasta voisi tehdä sitten pullille vaikka kastikkeen. Jee!

 4. cele June 9, 2006 / 8:36 pm

  Tomaattivoimaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *