Maailman paras makaronilaatikko

Nyt kyllä ryhdistäydyn. Reseptiarkistosta on muodostunut jonkinlainen painotaakka, jonka takia ei tule blogattua uusia ruokia tarpeeksi, ja sitten taas arkisto kasvaa. Tällä viikolla aionkin urakoida koko arkiston tyhjäksi ja jatkaa tämän jälkeen hieman ajantasaisemmalla linjalla.

Tavallisen makaronilaatikon reseptiä en muista monessakaan ruokablogissa nähneeni. Makaronilaatikostakin voi kuitenkin tehdä joko hyvää tai pahaa. Tämä on mielestäni sieltä paremmasta päästä.

Makaronilaatikko

300 g makaroneja
2 lihaliemikuutiota
400 g jauhelihaa
1 sipuli

Munamaito:
3 munaa
7 dl maitoa
suolaa, pippureita
paprikaa, provencen yrttejä

1. Keitä makaronit runsaassa lihaliemikuutioilla maustetussa vedessä.

2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli

3. Sekoita munamaidon ainekset vuuassa. Mausta runsaasti. Lisää aluksi vain noin puolet maidosta.

4. Lisää jauheliha ja makaronit vuokaan. Lisää maitoa tarpeellinen määrä.

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Tarjoa ketsupin kera.

Tämän version pääpointti on munamaidon runsas maustaminen. Paprika on oma suosikkijauhelihamausteeni, ja provencen yrttejä saa kipata munamaidon sekaan kunnolla. Yleensä pistän lisäksi jauhettua musta- ja valkopippuria ja hieman suolaa. Lihaliemessä keitetyt makaronit ovat myös hieman maukkaampia kuin vedessä keitetyt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *