Kookos-banaani-passiohedelmäpavlova

Eilen sorsakeittiössä vietettiin synttäreitä ja sehän tarkoittaa sitä, että oli aika kaivaa puutikut ja styroksilevyt naftaliinista ja alkaa rakentaa kakkua. Jos joku ei ole vielä tajunnut, niin minulla on viime aikoina ollut aivan erityinen suhde Jamie Oliveriin ja erityisesti hänen Cook With Jamie -kirjansa jälkiruokaosaston kanssa. Se nimittäin pursuaa mitä parhaita marenkireseptejä, kuten aiemmin kokeilemani sotku.

Eräs taloutemme jäsen tapaa aina vähän väliä muistuttaa, että olisiko jo aika tehdä sitä suklaa-marenkikakkua, joten kun aloin laittamaan marenkilevyjä uuniin, oli jälleen sama kysymys edessä. Vastaukseksi totesin, että tämä kakku valmistuu tämän vuorokauden puolella. Aika näppäräähän tämän tekeminen olikin; marenkilevyt voi tehdä etukäteen ja loput sujuukin hetkessä, kunhan muistaa varata tarpeelliset työvälineet, eli vasaran ja naulan mukaan.

Kookospähkinä ei olekaan nimittäin ennen keittiössämme vieraillut, vaan olemme tyytyneet metallikuorisiin versioihin. Google kertoi kuitenkin, miten kookospähkinän avaaminen sujuu helposti: ensin hakataan naulat läpi kookospähkinässä olevista kolmesta reiän näköisestä kohdasta, jonka jälkeen valutetaan nesteet ulos. Sen jälkeen kääritään pähkinä pyyhkeeseen ja annetaan vasaran laulaa. Ja sitten syömään.

pavlova

Kookos-banaani-passiohedelmäpavlova

marenkiin
6 munanvalkuaista
300 g sokeria
ripaus suolaa
puolikkaan limen mehu
30 g kookoshiutaleita

285 ml kermaa
1 rkl sokeria
1 limen kuori raastettuna
2 banaania leikeltynä
2 passiohedelmän siemenet
1/4 kookospähkinän kuorta suikaloituna kuorimaveitsellä

1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahtoon ja vatkaa vaahto kovaksi. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja limen mehu.

2. Tee vaahdosta kaksi 20 cm ympyrää. Paista levyjä 45 minuuttia, kunnes ne ovat kovia pinnalta, mutta hieman pehmeitä sisältä.

3. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita siihen suurin osa limenkuoriraasteesta. Levitä vaahto toisen marenkilevyn päälle ja laita vaahdon päälle banaaniviipaleet ja passiohedelmä. Asettele toinen marenkilevy varovasti päälle. Koristele kookoshedelmstä viipaloiduilla lastuilla ja lopulla limenkuoriraasteella.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. rosmis March 3, 2010 / 10:35 pm

    Minullakin on ollut viime kesästä asti suhde saman kirjan jälkiruokaosastoon + etenkin tähän samaiseen pavlovakakkuun.

    Oliko yhtä hyvää, kuin miltä se näyttää ja kuulostaa?

  2. cele March 3, 2010 / 10:59 pm

    Niin, unohdinkin kommentoida makua. Oli se hyvää. Kookos+passiohedelmä+lime oli hyvä ja vähän erilainen yhdistelmä. Ihan totta puhuen suunnitelmana oli tehdä se toinen marenkikakku samasta kirjasta, mutta lähikaupan valikoimat pettivät niin pahasti, että vaihdoin lennosta tähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *