Kylmäsavulohi-tomaatti-pasta

Savulohipasta on nyt muodissa. Aavistin tämän tietenkin etukäteen, ja tein sellaista jo eilen. Tämä onkin sellainen herkku, ettei sitä voi vastustaa edes laihiksella. Oikeutin tämän käyttämällä 7% mukakermavalmistetta enkä mitään oikeaa kermaa.

pasta1.jpg

Fettuccinea ja savulohta

100 g savulohta
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 ½ dl kermaa
½ dl saksittua tuoretta ruohosipulia
1/4 tl sinappijauhetta
2 tl sitruunamehua
fettuccinea
2 rkl vastaraastettua parmesaania tarjoiluun

1. Leikkaa savulohi valmiiksi suupaloiksi ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää valkosipuli ja sekoita miedolla lämmöllä 30 sekuntia. Lisää kerma, ruohosipuli, sinappijauhe, sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa hämmentäen, kunnes kastike alkaa saostua.

3. Lisää lohi ja sitruunamehu pannuun ja sekoita keskenään. Kuumenna varovasti.

4. Kastikkeen kypsyessä keitä fettuccine runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä. Valuta hyvin ja kaada takaisin pannuun. Sekoita kastike kuuman pastan joukkoon. Tarjoa heti, ripota päälle aurinkokuivattuja tomaatteja, parmesaania ja ruohosipulia.

Kannattaa sitten muistaa, että savulohi on jonkin verran suolaista itsessään ja olla varovainen suolan kanssa. Tuli tällä kertaa melkoisen suolaista pastaa. 70-luvulle tämä olisi ehkä sopinutkin. Pastaa kokeilin tehdä itse pitkästä aikaa, mutta taidan raportoida pastanväännöstä sitten, kun sekin onnistuu hieman paremmin. (Eilen ei oikein ollut onni mukana keittiöpuuhissa.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

  1. Lintu75 May 17, 2006 / 10:51 pm

    Terppa! OOtpa loihtinut ihanan näköistä ruokaa. en veraan on pöperöitä tullut väännettyä, että raaka-aineita silmäilemällä luulee jo tietävänsä maunkin. Tätä pitää tehdä lapsille joku päivä, he kun repivät savulohipaketteja kaupan hyllyltä ja syövät ihan sellaisenaankin. Hyvältä näytti myös tuo kookoskana!

  2. Lintu75 May 17, 2006 / 10:51 pm

    en veraan= sen verran;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *