Parmankinkkua ja rucolaa

Sorsakeittiössä vietettiin viikonloppuna pitkästä aikaa kunnon syöminkejä, joissa viattomia eläinparkoja ei säästelty. Illan vierailijakokki onkin tunnettu sorsakeittiössä pupujen, sorsien ynnä muiden eläinten kaatajana. Tällä kerralla tosin pääosan esittäjä oli vain ongittu Reinin Lihan tiskeiltä.

Siihen pääsemme kuitenkin vasta seuraavassa postauksessa. Illan teemana oli (yllättäen) Italia, johon ruokamme istuivatkin vallan mainiosti. Aloittelimme ruokahalun herättämistä parmankinkun ja rucolan yhdistelmällä, jota vielä terästimme parmesaania ja pecorinoa maistellen. Olen löytänyt hiljattain Hakaniemen hallista vallan mainion juustotiskin, josta maistelemamme juustot olivatkin peräisin. Prosciuttoa en olekaan tainnut ennen sellaisenaan maistella, vaan se on aina paistunut pannulla salvian ja erilaisten eläinten kanssa. Varsin mainiolta se maistui kuitenkin sellaisenaankin. Perinteisempää carpacciota tästä saa kun vaihtaa parmankinkun tilalle ohuenohuita siivuja raakaa naudanlihaa.

prosciutto

Parmankinkkua ja rucolaa

pari siivua parmankinkkua syöjää kohti
rucolaa
parmesaania ohuiksi lastuiksi leikattuna
sitruunanmehua ja oliiviöljyä noin 1:3 suhteessa
suolaa ja pippuria

1. Sekoita sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Aseta tarjoiluvadille rucolat ja pirskottele sekoitusta niiden päälle. Aseta parmankinkut rucolan päälle ja koristele parmesaanilastuilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *