Madras-curry

mausteet1.jpg

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Reinin liha on saanut Paistinkääntäjien veljeskunnan tunnustuksen kolmantena helsinkiläisenä jälleenmyyjänä (Stockmannin ja Veijo Votkinin jälkeen). Perusteluina oli mm. että nauta on nauta vielä teurastuksenkin jälkeen, ja herkku siitä syntyy vasta taitavien lihaleikkaajien jäljiltä. Itse lisäisin listaan vielä taidokkaan kokin.

Tunnustuksen kunniaksi pitikin sitten käydä nappaamassa Reinin lihasta pala naudan etuselkää ja valmistaa siitä yhtä herkkuruuistani. Nimittäin silloin kun tuntuu, että maustehylly on kasvanut turhan suureksi, on intialainen ruoka paras valinta hyllyn tyhjennykseen. Intialaisen ruuan valmistuksen yksi sivuvaikutuksista on se, että vieno intialainen tuoksu valtaa vähintäänkin koko rappukäytävän muutamaksi päiväksi. Kukaan ei silti ole vielä tullut ihmettelemään keitä täällä oikein asuu. Madras-currysekoitusta saa myös ihan maustepurkkina etnisistä kaupoista, jos siltä tuntuu.

curry.jpg

Madras-curry

1 kg naudan selkää tai lapaa
½ dl jauhettua korianteria
6 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
½ tl murskattua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
2 tl murskattua valkosipulia
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 pilkottu keskikokoinen sipuli
½ dl tomaattipyreetä
2 ½ dl lihalientä

1. Poista lihasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Leikkaa liha 2,5 x 2,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

2. Sekoita korianteri, kumina, sinapinsiemenet, pippurit, chilijauhe, kurkuma, suola, valkosipuli ja inkivääri pienessä kulhossa. Lisää etikka ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipuli ja keitä keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää maustetahna ja paista 1 minuutti. Lisää liha ja sekoita maustetahnaan. Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Keitä kannen alla 1 tunti 30 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. rinsu November 27, 2006 / 5:06 pm

  Hei, me teimme tätä sunnuntaina. Mahtavaa! Teemme toistekin. Ja lisäämme chilin määrää…

 2. cele November 27, 2006 / 8:57 pm

  Tämä on kyllä maukasta. Tuntuuko se chili vielä jossain tuolla seassa? 🙂

 3. MArie November 30, 2006 / 2:51 am

  Reinin lihasta mekin ollaan ostettu lihat aina juhlaan ku juhlaan. Äitini aikoinaan opasti mut sinne ja koskaan ei ole kyllä tarvinnut pettyä laatuun! Sieltä saa myös hyvää palveluakin!
  Intialaisen keittiön herkulliset tuoksut kutkuttavat ihanasti naapurienkin nenää! ;O)

 4. Ilpo January 5, 2015 / 12:38 pm

  Tämä on erittäin hyvä resepti ja olen käyttänyt tätä jo monta vuotta. Olen kuitenkin tehnyt seuraavat muutokset: chiliä laitan 4-6 teelusikallista, mustapippuria 1-2 tl ja annan padan hautua noin 2,5 – 3 tuntia lisäten aina välillä vettä. Lihaliemen olen jättänyt kokonaan pois, sillä curry on parempaa ilman sitä ja lihakaupasta voi halutessaan pyytää makurasvaa/luun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *