Kuvia sorsakeittiöstä, osa 2.

mausteet.jpg

Maustehylly on ehdottomasti sorsakeittiön komein sisustuselementti. En tiedä oliko tuo lauta varsinaisesti tarkoitettu kantamaan maustepurkkeja, mutta koska lieden päältä puuttui se perinteinen maustekaappi, niin tuo tuntui seuraavaksi parhaalta paikalta mausteiden säilytykseen. Kun purkit ovat aakkosjärjestyksessä, niin mauste kuin mauste löytyy käden käänteessä. Toisin kuin edellisessä sorsakeittiössä, jossa kaikki purkit olivat kaapissa yhdellä melko ahtaalla hyllyllä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. kerkkis November 14, 2006 / 12:23 pm

    Sattuipa sopivasti maustehyllysi kuva. Ajattelin kysäistä neuvoa, millä mausteilla saisi loihdittua oikein väkeviä karamelleja. Keittelin viikonloppuna mansikkakarkkeja (ks. blogistani) ja tuli mieleen, että isäni valittaa aina ettei nykyään enää saa kaupoista tarpeeksi ärjyjä mellejä. Elikkä mitä mausteita käyttäisit? Pohjana voisi olla esim. salmiakki tai jokin hedelmäsose. Suklaa- ja tryffelimassaan voisi lisätä chiliä/tabascoa? Tarkoitus ei ole tappaa karkin makua, vaan tehdä hyvänmakuisia karkkeja jotka lyövät lieskaa korvistakin ulos. Samaan tyyliin kuin oikein väkevä sinappi.

  2. cele November 14, 2006 / 12:31 pm

    En kyllä ikinä ole tehnyt karkkeja, joten vaikea sanoa millainen mauste sopisi. Tulisuusosastolla suosikkini tällä hetkellä on Vii Voanista saatavat pienet punaiset chilit. Potkua ainakin riittää. Chilisuklaata taitaa löytyä kaupoistakin, joten tuskin se ainakaan ihan surkea yhdistelmä on. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *