Voissa paistetut silakat

Unohdetaanpa hetkeksi viinisnobailu ja ranskalaiset klassikkojälkiruuat, tunnetustihan 99% lukijoista ei moiset kiinnosta. Siksipä meilläkin tehtiin eilen herkullista ruokaa, johon tarvittiin vain viittä ainesosaa, joista kaikista on eksoottisuus kaukana.

Minun helmasyntini silakoita paistettaessa on aiemmin ollut liian kuuma pannu ja liian lyhyt paistoaika. Tällöin silakoista ei tule rapeita vaan ne jäävät pehmeän mössöisiksi. Siispä pannu miedolle lämmölle ja kärsivällisyyttä paistoajan kanssa. Ja voissa ei tule säästellä!

Voissa paistetut silakat

silakkafileitä
ruisjauhoja
runsaasti voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria

1. Laita suuri paistinpannu miedolle lämmölle. Lisää runsaasti voita.

2. Kaada ruisjauhoja lautaselle, pyörittele silakkafileitä yksitellen jauhoissa ja lisää pannulle. Anna tiristä rauhassa ja käännä. Paistetun puolen pitäisi tuntua selvästi rapsakalta kääntämisen jälkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Tarjoa heti esimerkiksi perunamuusin kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. Kurrelainen March 16, 2011 / 1:17 pm

    Heh, loistava keskustelu tuo linkistäsi löytyvä… Kiitos kuitenkin siitä, että kirjoitat myös niitä “snobistisia” postauksia, joita jo aiemmin olen lueskellut, vaikka nyt vasta uskaltaudun kommentoimaan.

  2. cele March 20, 2011 / 9:15 pm

    Eipä kestä. Pääsyynähän kaiken kummallisemman postaamiseen on se, että makaroonilaatikot ja pitsat on tullut jo postattua vuosien varrella, joten uutta on lähinnä se ei niin tavallinen ruoka.

  3. 33Darrin May 15, 2017 / 9:55 pm

    I must say it was hard to find your blog in search results.
    You write awesome content but you should rank your blog higher
    in search engines. If you don’t know how to do it search on youtube: how to rank a
    website Marcel’s way

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *