Lihamylly

Punainen keittiöorjani on nyt ollut vajaa vuoden käytössä. Se onkin vääntänyt valittamatta ja väsymättä lukuisia taikinoita, joten olikin tullut aika palkita sitä ensimmäisellä lisävarusteella. Luonnollisesti suurin kuolailunkohteeni oli lihamylly, joten se piti tietenkin hankkia ensimmäisenä.

Parin viikon aikana olen ehtinyt havaita, että varsin näppärästi tuolla lihaa menee silpuksi. Mukana tulee teräslevyt karkeaan ja hienompaan jauhamiseen, joista olen käyttänyt vasta karkeampaa. Listalla on kuitenkin ollut jo monenlaisia jauhettuja liharuokia, kuten jauhelihapitsaa ja makaronilaatikkoa. Lindströmin pihveihin punajuuret ja sipulitkin tuli murskattua samalla vaivalla lihan sekaan.

Optimaaliin jauhamistekniikkaan pitää vielä tutustua tarkemmin. Hienompaa jauhantalevyä en ole vielä kokeillut, ja suositellaanpa ohjekirjassa lihan jauhamista kahdesti, mitä en ole jaksanut vielä kokeilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. Muna-sinko March 20, 2011 / 10:38 pm

  Mielenkiintoista… Olen usein harkinnut lihamyllyn hankkimista, jotta voisin olla varma siitä, mitä jauheliha todella pitää sisällään… Nyt sain taas lisää vettä (liha)myllyyni ja innostuin fundeeraamaan asiaa tosissani.

 2. cele March 22, 2011 / 3:53 pm

  Ei kannata sitten liikaa laittaa vettä lihamyllyyn, ettei sitä valu yleiskoneen sisälle koneistoa pilaamaan! 😉

 3. Chez Jasu March 22, 2011 / 9:17 pm

  Tuliko sulle lihamyllyn mukana suutin makkaroiden tekemistä varten?

 4. cele March 22, 2011 / 9:58 pm

  Ei, mutta sellainen suutin on tuohon kyllä lisävarusteena (vähän niinku lisävarusteen lisävaruste).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *