Vuoden 2010 Ben & Jerry -katsaus

Kevät tuo mukanaan uutuusjäätelöt eli meidän tapauksessa erityisesti Ben & Jerry -uutuusjäätelöt. Viime vuonna arvostimme suuresti chocolate macadamiaa, kun baked alaska taas jäi vähän enemmän paitsioon. Eikä chocolate macadamian vaikutus ole vuoden aikana lainkaan vähentynyt, vaan se on yhä suosikkimakumme chocolate fudge brownien rinnalla.

Tänä vuonna uutuuksia onkin sitten tullut tavallista enemmän. Jo aiemmin pakastealtaisiin ilmestyi half baked, joka oli vähän tylsästi vain yhdistelmä cookie doughia ja chocolate fudge brownieta. Tuomio on tyly: nautimme nämä mielummin erikseen kuin yhdessä.

Kaksi muuta purkkiuutuutta sen sijaan maistuivat huomattavasti paremmin. Phish food on suklaajätskiä (joka b&j:n tapauksessa riittää sellaisenaan saamaan kuolan valumaan suupielissä), johon on laitettu suklaakarkkeja, kinuskikastiketta ja vaahtokarkkimössöä. Toimii erinomaisen hyvin. Etenkin vaahtokarkit pääsevät tässä huomattavasti paremmin esiin kuin baked alaskassa. Parin testipurkin perusteella en osaa sanoa, pidänkö tästä enemmän kuin chocolate fudge browniesta.

Fairly nuts on kuitenkin ehkä mielenkiintoisempi uutuuksista. Ei niinkään siksi, että pitäisin sen mausta enemmän kuin phish foodista, mutta tämä on melko lailla erilaista, kuin aiemmat Suomessa myydyt Ben & Jerry -maut. Suklaan ystävillehän hyviä vaihtoehtoja on ollut jo ennenkin. Fairly nuts sisältää siis kinuskijäätelöä, praliiniklönttejä ja kinuskikastiketta. Praliinithan ovat vanhoja herkkujamme, eikä tuo kinuskijäätelö pahaa ole. Aika makeaahan tämä on, mutta ei liiaksi.

Lisäksi Ben & Jerry on tuonut pieniruokaisemmille pari jäätelöpuikkoihin kategorisoituvaa uutuutta. ‘Wich on kivasti kahden cookien väliin laitettua vaniljajätskiä, jossa on suklaahippuja. Jäätelöä tässä on melkein vähemmän kuin keksiä. Minun makuuni aivan liian makeaa, mutta jos tämä olisi puolet pienempi, se menisi vielä kivasti. Taloutemme sokerihumalaisempi puolisko syö näitä kuin riisipuuroa.

Peanut Butter Cookie Dough taas on hieman omaperäisempi tapaus. Perinteisen suklaakuorrutuksen sisään on laitettu jäätelön sekaan maapähkinävoita, joka suolaisuudellaan on aisteja viettelevä vastakohta jäätelön ja suklaan makeudelle. Tai ehkä tällainen pitää vain syödä tuon makeapommiwichin jälkeen.

Kaiken kaikkiaan siis mukavan monipuoliset uutuudet tälle vuodelle. Toivottavasti ensi vuonna jatketaan useamman uutuuden linjalla. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. rosmis May 10, 2010 / 11:16 pm

    Hauska kategoria tällä postauksella. 🙂

    Meitsin suosikki on Fairly nuts.

  2. Eriqou May 16, 2010 / 9:25 am

    Cookie dough on ihan ehdoton – muita maistelen, mutta tähän palaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *