Ciabatta

Meillä oli tänä viikonloppuna varsinainen taikinanvääntöviikonloppu. Mitään kovin uutta ja ihmeellistä en kokeillut, sillä näitä ciabattojakin olen kertaalleen aiemminkin kokeillut. Silloin seurauksena oli (todennäköisesti täysin muista syistä) mahakipua ja oksentelua, niin en ole kovin suurella innolla ollut uutta kertaa kokeilemassa.

Näin melkein kahden viikon kokemuksella voin jo sanoa, että yleiskone kannattaa kyllä hankkia, jos vähääkään on leipurin vikaa. Kaikki syntyy monin verroin helpommin kuin käsin vääntämällä ja ainakin minun käsinvaivaamiin taikinoihin verrattuna lopputulos on verrattomasti parempi.

Resepti on luonnollisesti Professional Bakingista.

ciabatta

Ciabatta

480 g vettä
30 g hiivaa
450 g vehnäjauhoja
180 g oliiviöljyä

15 g suolaa
220 g vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa noin viisi minuuttia tai kunnes taikina on pehmeää. Peitä ja anna kohota noin tunti huoneenlämmössä

2. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa muutama minuutti. Taikina on hyvin pehmeää ja tarttuvaa. Anna kohota noin tunti.

3. Jaa taikina kahdeksi pitkulaiseksi pötköksi ja muotoile mahdollisimman vähän taikinaa käsitellen leiviksi. Jauhota pinnalta ja anna nousta kaksinkertaiseksi.

4. Paista 220 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *