Jamien parhaat lihapullat

Tämän postauksen jälkeen lupaan pitää taukoa Jamiesta, mutta pitää vielä toisen kokeilun verran hehkuttaa. Tein nimittäin elämäni parhaat lihapullat Jamien opastuksella.

Lihapullia tulee kokeiltua aina silloin tällöin, mutta surkeasta menestyksestäni todistaa se, etten ole blogannut lihapullista kuin yhden ainoan kerran blogin hämärinä alkuaikoina. Näihin lihapulliin tuo mukavan vivahteen juustokuminan ja korianterin käyttö ja kaiken kruunaa juustokuorrute. Muutenhan näissä ei mitään kovin kummallista olekaan. Pannulla on tarkoitus vain ruskistaa pullat, ei kypsentää. Nopea käsittely siis kuumalla pannulla ja uuni hoitaa loput.

jamiepullat

Jamien parhaat lihapullat

pullataikina:
400 g jauhelihaa
pari kourallista leipämurskaa (tai korppujauhoja)
juustokuminaa
korianteria
chiliä
oreganoa
suolaa ja pippuria
kananmuna

tomaattikastike:
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
(valkosipulinkynsi)
puolikas sipuli palasina (tai yksi pieni)
basilikaa
suolaa ja pippuria

päälle:
mozzarellaa
parmesaania
oliiviöljyä

1. Laita ensin tomaattikastike tulelle. Kuullota valkosipuli ja sipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska. Keitä vähintään 15 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla ja runsaalla basilikalla

2. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen ja paistinpannu kuumaksi. Pyöräytä mausteet pannun kautta, jos haluat. Sekoita kaikki lihapullamassan ainekset ja pyörittele niistä märin sormin palloja. Laita kuumalle pannulle oliiviöljyä ja ruskista lihapullat pinnalta kauniin ruskeiksi.

3. Laita uunivuokaan pohjalle tomaattikastiketta, päälle lihapullat ja niiden päälle runsaasti mozzarellaa, parmesaania ja liraus oliiviöljyä. Paista uunissa kultaisiksi (noin 20 minuuttia) ja tarjoa heti spaghetin kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. feet fetish chat June 26, 2014 / 4:22 pm

    It’s going to be finish of mine day, except before ending I am reading this wonderful paragraph to increase my know-how.

  2. Cherie March 22, 2018 / 8:21 am

    Quality articles or reviews is the important to be a focus for the visitors to go to see
    the web site, that’s what this web page is providing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *