Ihan tavallinen jauhelihakastike

kasvikset.jpg

Lipesin viikonloppuna hieman lihattomuuslinjalta. Tarkoitus oli tehdä spagetille helppoa jauhelihakastiketta, johon tulee jauhelihan lisäksi sipulia, tomaattipyreetä, lihaliemikuutio, suolaa, pippuria, liberaalisti oreganoa ja hieman jauhoja suurusteeksi. Projekti kuitenkin hieman pääsi käsistä ja ruuasta tulikin tällaista. (Alkuperäinen ohjekin on hyvää)

Jauhelihakastike spagetille

lehtisellerin varsi
porkkana
sipuli
muutama sentti chiliä
oliiviöljyä paistamiseen
400g jauhelihaa
1 dl soijarouhetta
loraus punaviiniä
pari desiä vettä
1 prk tomaattipyreetä
lihaliemikuutio
suolaa, pippuria
liberaalisti oreganoa

1. Pilko vihannekset ja kuullota niitä oliiviöljyssä hetki. Lisää ja ruskista jauheliha.

2. Heitä sekaan soijarouhe, punaviini, vettä, lihaliemikuutio ja tomaattipyree. Hauduta puolisen tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.

3. Mausta suolalla, pippurilla sekä oreganolla ja tarjoa spagetin kera.

kastike.jpg

Olen tässä vähitellen yrittänyt ottaa hieman enemmän tosissaan laihdutusprojektini. Siksi heitin tuonne sekaan nuo kasvikset ja päätin kokeilla soijaa jauhelihan terveellisempänä jatkeena. En oikein tiedä miten paljon tuota rouhetta uskaltaa sekaan laittaa ennen kuin se tuntuu maussa. Tuo desilitra ainakin upposi täysin huomaamattomasti tuonne jauhelihan sekaan. Punaviiniä lipesi sekaan, koska käytin sitä toiseen viikonlopun liharuokaan ja johonkinhan loputkin pitää käyttää. Ruuan terveellisyysarvoa se ei taida nostaa, vaikka jotain vaikutusta sillä taitaa sydänsairauksiin olla, ainakin joidenkin tutkimusten mukaan.

Sorsakeittiön laajakaista auennee tällä viikolla, joten viikonloppuahdistusten aika on toivottavasti ohi. Järjestelin viikonloppuna kuva-arkistoani ja huomasin, että bloggaamattomia ruokia on kertynyt melkoinen määrä varastoon. Pitää yrittää purkaa jonoa vähitellen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *