Rucolaa, granaattiomenaa ja pinjansiemeniä

kranaatti.jpg

Laihisviikko jatkuu salaatin muodossa. Aikaisemmin en ollut kovinkaan innostunut salaateista, mutta rucolan löytäminen on viime aikoina lisännyt kummasti intoani tehdä erilaisia salaatteja. Tämäkin ruoka on Trattoria-kirjasta, joka on kovaa vauhtia nousemassa suosikkikokkikirjakseni. Ainakin jokainen tähän mennessä sieltä kokeilemani resepti on ollut herkullinen.

Rucolaa pinjansiementen ja granaattiomenan kanssa

2 nippua rucolaa
125 g pinjansiemeniä
125 g granaattiomenan siemeniä

kastike:
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 kuorittu ja hienonnettu salottisipuli
2 murskattua sardellia
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1. Pane rucola isoon kulhoon. Paahda pinjansiemenet kuumalla paistinpannulla.

2. Sekoita kastike. Pane viinietikka ja sinappi, hienonnettu sipuli ja murskatut sardellit pieneen kulhoon ja vatkaa ne sekaisin. Lisää öljy seokseen tipoittain. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Ripottele paahdetut pinjansiemenet ja puolet granaattiomenan siemenistä rucolan päälle ja kaada kastike salaatille. Sekoita varovasti. Ripottele pinnalle loput granaattiomenan siemenet.

salaatti.jpg

Tämä salaatti räjäyttää tajunnan. Ihan oikeasti. Erilaiset vahvat maut yhdistyvät hienosti ja salaattia tulee ahmittua melkoista vauhtia, vaikka maku onkin aika kirpeä. Rucola ja pinjansiemenet olivat ennenkin suosikkejani, mutta myös granaattiomena osoittautui hyvän makuiseksi. Valitettavasti vain pienten siementen kaivaminen irti on melko työlästä. Muutoinhan tämän valmistaminen sujuu käden käänteessä. Omassa versiossani olisi ehkä voinut olla hieman enemmän rucolaa suhteessa siemeniin, mutta hyvin se maistui näinkin.

Sorsanpaistaja lukkiutuu jälleen viikonlopuksi keittiöön kokkailemaan, kun nettiyhteyttä ei vieläkään ole. En ymmärrä miten yhden laajakaistan avaaminen voi kestää monta viikkoa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. Liisa May 5, 2006 / 5:56 pm

    En tiedä mitä tekniikka olet käyttänyt irrottaessasi siemeniä, mutta itse olen leikannut omenan (ah, tuo ihan herkku!) neljään osaan ja sitten “kääntänyt” kuoren ympäri. Vähän kuten usein kai on tapana esimerkiksi mangoa pilkottaessa.

  2. cele May 8, 2006 / 9:56 am

    Mä pistin puoliks ja aloin sitten repiä kuorta irti. Ihan hauskaa puuhastelua.. 😛

  3. Lintu75 May 9, 2006 / 2:26 pm

    Moi, heitän sulle haasteen, joka löytyy blogistani;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *