Kylmäsavulohipasta, osa n

Kun saan käsiini uuden pastakirjan, ei liene yllätys, että kaivan sieltä mitä pikimmiten kylmäsavulohipastan reseptin. Olin oikeastaan hieman pettynyt, kun en lyhyellä selauksella onnistunut löytämään kuin yhden sellaisen.

Kylmäsavulohipastaahan tein joskus muinoin aina tällä reseptillä, mutta sittemmin sen on lähes korvannut polkkapossun simppelimpi resepti, mutta nyt sekin on löytänyt vertaisensa. Ja tämä on vieläkin helpompi tehdä. Ehkä se on vaan niin, että kylmäsavulohipasta on itsessään niin hyvää, että mitä siitä tekeekin, on maku loistava. Timjami tuo vielä päälle kivan säväyksen.

savulohipasta

Tagliatelle con panna e salmone

kylmäsavulohta
voita
kermaa
tuoretta timjamia

1. Pilko kylmäsavulohi. Sulata voi pannussa. Lisää kerma, pilkottu lohi ja timjami. Anna kiehua alhaisella lämmöllä 3-4 minuuttia. Sekoita kastike pastaan ja tarjoile. Voit myös säästää osan lohesta ja lisätä sen vasta lopuksi suoraan annosten päälle.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

 1. hyppysellinen March 10, 2009 / 11:47 am

  mekin tehdään homma aikalailla noin simppelisti mutta sekaan hulautetaan vielä valkkaria. timjamia voiskin joskus kokeilla!

  meillä tämä on ihan ykköspastojen joukossa myös, huippuhyvää!

 2. cele March 10, 2009 / 11:57 am

  Siihen polkkapossun versioon tulee myös valkkaria eikä tämäkään varmaan pilalle siitä menisi.. 🙂

 3. Buck July 27, 2016 / 3:15 pm

  If my problem was a Death Star, this article is a photon toropde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *