Vietnamilaiset kanankoivet

Tulipas näemmä taas vietettyä perinteiden mukainen parin viikon blogihiljaisuus. Sillä välin ehdimme mm. vierailla dramaattisilla lettukesteillä, jossa kera Veeran, Annan, Arin sekä tietenkin isäntäväen ihastelimme rapeita kermavohveleita, ruusuhilloa sekä tietenkin päivän yllätysvierasta, palavaa rättiä. Oma kontribuutioni oli tällä kertaa jäätelönteosta ylijäänyt vaahterasiirappi.

Ruuanlaittoni on viime aikoina ollut lähinnä vanhojen reseptien uusintaa, mutta yksi niistä onkin näemmä jäänyt aiemmin bloggaamatta. Kanankoipia olen marinoinut ennenkin, mutta tämä on kyllä paras marinadi tähän mennessä. Sain reseptin amerikanvietnamilaiselta ystävältäni Valilta, joten se lienee lähes autenttinen.. Kalakastiketta saa nykyisin lähes kaupasta kuin kaupasta, mutta osterikastiketta pitänee etsiä etnisistä kaupoista. Kuvassa näkyvät kanat kypsensin uunissa, kun en jaksanut alkaa pannun kanssa touhuamaan. Uunissa niistä saa myös varmemmin läpikypsiä.

Vietnamilaiset kanankoivet

12 broilerin koipea
1 tomaatti kuutioituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ sipuli hienonnettuna
6 tl kalakastiketta
murskattua chiliä
vastarouhittua mustapippuria
12 rkl osterikastiketta
öljyä paistamiseen
lime
kevätsipulia

1. Sekoita marinointikulhossa sipuli, chiliä maun mukaan, pippuria, kala- ja osterikastike. Leikkaa koipiin viillot, jotta marinadi imeytyy paremmin, lisää koivet kulhoon ja sekoita marinadin joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan ainakin pariksi tunniksi.

2. Lämmitä pannu keskilämmöllä, lisä öljy ja ruskista kanat. Vähennä lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää lopuksi limen mehu sekä kevätsipulit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. Veera October 31, 2008 / 1:33 pm

  Kuulostaa namilta.
  Mitä tarjosit lisukkeena näiden kanssa?
  Oysterisoosia ostin muuten just Kampin K-marketista, samaa blue dragon (tai jotain) -merkkiä mitä kaupoissa on muutenkin aika paljon.

 2. cele October 31, 2008 / 1:55 pm

  Syötiin tätä viimeksi arki-iltana joten lisukkeena ei ollut juuri riisiä kummempaa. Mielenkiintoista että tuota osterikastikettakin saa nykyään tavan kaupoista.

 3. Ent-tu November 12, 2008 / 3:24 pm

  Ihanan kuuloinen tuo marinaadi!

 4. Nelle February 22, 2009 / 3:16 pm

  aika kivan näköinen resepti. Mehukkaan oloisia koipeliineja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *