Tursk.. eiku lihamureke

Tällä viikolla olisi varmaan ajankohtaista blogata jotain turskasta, mutta taidan nyt kuitenkin tyytyä viime viikon jauhelihamurekkeeseen.

Vaihdoin noin vuosi sitten kämppää kaasu-uunillisesta sähköuuniseen kämppään ja uunin käyttämiseen alkaa vähitellen tottua. Kaasuliesihän oli erittäin kätevä, mutta kaasu-uunilla en oikein ikinä saanut kelvollista tulosta aikaan. Sähköliesi ja -uuni taas ovat kätevät juuri toisin päin.

Siispä tajusinkin viime viikolla, etten ole ikinä tehnyt jauhelihamureketta. Pikainen googletus löysi Stockmannin reseptin, jossa oli jatkeena korppujauhojen sijaan kaurahiutaleita. Muutoin resepti oli varsin perinteinen ja hienosti toimiva. Me tehtiin tupla-annos, siksi kaksi mureketta.

Lihamureke

400 g jauhelihaa
1 dl kaurahiutaleita
1½ rkl perunajauhoja
1½ tl suolaa
1 maustemitta pippuria
1 – 2 dl maitoa tai vettä
1 kananmuna
2 rkl silputtua sipulia
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl korppujauhoja
valelemiseen: 1-2 dl lihalientä kuutiosta

Mittaa hiutaleet ja perunajauhot kulhoon. Lisää puolet nesteestä sekä lihamureke, mausteet ja kananmuna. Kuullota sipulisilppu rasvassa, jäähdytä ja lisää. Vaivaa sitkeä ja tasainen massa, lisää nestettä tarpeen mukaan. Lihamurekkeen massan tulee olla löysempää kuin lihapullien.

Muotoile kiinteä mureke ja taputtele sitä kostein käsin. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja sivele juoksevalla rasvalla. Paista 175 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Kun puolet paistoajasta on kulunut, valele mureke kuumalla liemellä. Anna murekkeen levätä 5 minuuttia ennen kuin viipaloit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *