Thai-henkinen bataattikeitto

Sorsakeittiössä seilailtiin sunnuntaina illalla tuntemattomilla vesillä monessakin suhteessa. Ensinnäkin kasvisruokia tulee tehtyä melko harvoin, toiseksi keittoja – saati sosekeittoja – tulee tehtyä melko harvoin ja lisäksi bataatti lienee vieraillut keittiössämme vain kerran aiemmin.

Nyt siis kuitenkin kokeiltiin tällaista tuoreimman Yhteishyvän ruokaliitteestä löytynyttä bataattikeiton reseptiä. Lieneekö Yhteishyvä ollut hyvinkin tehokas bataattimainostuksessaan, mutta lähiprismassamme tavisbataatit olivat loppu, joten oli tyydyttävä luomuversioon. Siitäkin keitto kuitenkin syntyi. Maku oli (kuten raaka-aineista voinee päätellä) melko thai-henkinen, vaikka alkuperäisessä reseptissä ei tätä aspektia mainittu sanallakaan. Melko maukasta siis, mutta en liene silti lihasta luopumassa lähitulevaisuudessa.

Samettinen bataattikeitto

300-400 g bataattia
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
pala punaista chiliä tai 1 tl sambal oelek -tahnaa
1-2 tl limemehua
ripaus suolaa

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili ja poista samalla siemenet.

2. Kuumenna kasvisliemi ja kookosmaito kattilassa. Lisää bataatti, sipuli, valkosipuli ja chili. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes bataatti on kypsää.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää hieman limemehua sekä tarvittaessa ripaus suolaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *