Vihreä kanacurry

Uuden vuoden aattopäivänä oltiin Hakaniemessä päin liikkeellä ja riisiin friikahtaneempi puolikkaani ehdotti Vii Voanissa vierailua. Taustatietona ja merkittävänä muutoksena sorsakeittiön toimintaympäristössä on muuten todettava, että tsuru main asema on järkkymässä ja tilalle taloutemme suosikkiriisiksi on vaihtumassa Vii Voanin jasmiiniriisi AAA. Dramaattista. Joka tapauksessa mukaan tarttui muutaman riisikilon lisäksi muutama purkki kookosmaitoa sekä vihreää currytahnaa.

Tässä vaiheessa jollain muullakin kuin sorsakeittiön ruokalajinvalintaosastolla voi tulla mieleen jokin thai-henkinen kookosmaitoa ja vihreää currytahnaa sisältävä ruoka joka nautitaan jasmiiniriisin kera. Vielä kun sekaan heitettiin hieman kanaa (valitsin muuten tällä kertaa ihan tarkoituksella marinoimattomia paistisuikaleita, koska reseptissä kehoitettiin käyttämään reittä, eikä lihanleikkausosastolla ollut viitsimystä alkaa kokonaisia reisiä silpomaan. Tässä ruuassa rintafileen käyttämisestä seuraa helposti turhan kuiva lopputulos.) ja hieman papuja, olikin ruoka jo lähes valmis. Helppoa, nopeaa ja maukasta pikaruokaa.

Vihreä kanacurry

öljyä paistamiseen
1 pilkottu sipuli
1-2 rkl vihreää currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
500 g broilerin reisipaloja suupaloina
100 g vihreitä papuja lyhyiksi paloiksi leikattuna
6 kaffirlimetinlehteä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua
1 tl hienoksi raastettua limetinkuorta
2 tl fariinisokeria
½ dl tuoreita korianterinlehtiä

1. Kuumenna öljy wokissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja currytahna ja paista 1 minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää kookosmaito ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää broilerinpalat, pavut ja limetinlehdet, sekoita. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, tai kunnes broileri on kypsää.

3. Lisää kalakastike, limettimehu, limetinkuori ja sokeri, sekoita. Koristele tuoreilla korianterinlehdillä juuri ennen tarjolle viemistä. Tarjoa höyrytetyn jasmiiniriisin kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. rosmariini January 5, 2008 / 4:08 pm

    Me ollaan täällä pohjoisessa kyllä so last season. Tsuru mai ehti omaan keittiöömme kuumana uutuutena vasta muutama viikko sitten, ja nyt se onkin jo pääkaupunkilaisten näkökulmasta melkein out. 😉

  2. cele January 5, 2008 / 7:14 pm

    Seuraavalla visiitillä siis Vii Voaniin. 😛

    On meillä tsuru maitakin vielä joku viisi kiloa varastossa ja täydennystäkin varmaan tulee taas hankittua kunhan siitä päästään eroon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *