Rooman paras pizza

Yritin vähän selata ruoka-aiheisia kuvia Roomasta otetuista kuvista, mutta vähässä olivat. Etenkin kun keskityimme ravintoloissakin syömiseen eikä kuvaamiseen. Yksi erittäin hyvin aiheeseen sopiva kuva löytyi kuitenkin Piazza di Spagnan mäkistä.

Siellä espanjalaisten portaiden juurella mäkkikin oli joutunut taipumaan väreistään. Mielenkiintoisena huomiona muuten fanta oli Roomassa paljon pistävämmän makuista kuin suomessa. Kokis sen sijaan maistui suunnilleen oikealta.

Jälkiruuaksi (ja vähän muutenkin) tuli maisteltua italialaista jätskiä, joka olikin nimensä veroista. Suosikiksi nousi ehkä ihan tavallinen mansikkajäätelö, joka suomalaisesta versiosta poiketen maistui oikeasti mansikalle. Täytyy kuitenkin sanoa, että parhaat jätskit on edelleen saatu Hämeenlinnan paikallisesta italialaisesta jätskipaikasta, eli Mamma miasta.

Tämä kuva taas on Campo dei Fiorilta, jossa valikoimaa riitti ja hedelmät olivat suomalaisista tarjonnasta poiketen kypsiä. Kukkia sieltä ei nimestä huolimatta paljoakaan löytynyt. Paikalla on ilmeisesti joskus aiemmin ollut niitty.

Pizzaa piti tietenkin Roomassa pari kertaa kokeilla, ja voittajaksi selviytyi ehdottomasti ylläolevan näköinen (tuo kuva on ihan turvallisesti sorsakeittiöstä, ei roomasta) pizza, jossa oli ohuehko pohja, päällä järjettömästi mozzarellaa (ja inaus oliiviöljyäkään ei pahaa tehnyt), kirsikkatomaatteja sekä muutama basilikan lehti. Oikeasti parasta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *