Maxipihvi

Kerrankin on syytä olla tyytyväinen itseensä. Onnistuin nimittäin ottamaan kelvollisen kuvan kerrassaan totaalisen epäonnistuneesta ruuasta. Nyt kaikki voivat sitten ihailla miten hienon jauhelihapihvin olen saanut aikaiseksi ja päästä itse kokeilemaan, miten kyseisen pihvin saa tuhannen säpäleiksi kääntövaiheessa. Mutta ei se onneksi kuvasta näy.

Jos nyt unohdetaan pienet kääntöongelmat, niin tämä tuoreimmasta Pirkka-lehdestä löytynyt resepti oli oikeastaan varsin kelvollinen. Fetajuusto ja tomaatti (ja basilika) sopivat yhteen kuin kärsä polkkapossulle, ja lisäksi yhdistelmä toi pihviinkin mukavan lisämaun. Ja rosmariini on tietenkin mainio yrtti yhdistelmästä riippumatta.

Maxipihvi

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ rkl öljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
½ tl pippuria
1/4 tl suolaa
1 tl tuoretta hienonnettua rosmariinia
öljyä paistamiseen
1 tlk fetajuustokuutioita
3 tomaattia
1 tl tuoretta rosmariinia
hienonnettuja basilikanlehtiä

1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta fetakuutiot ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kiehauta sipulit pannulla tilkassa öljyä. Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon.

2. Kuumenna matalareunaisella paistinpannulla tilkka öljyä. Nosta jauhelihaseos keskelle pannua ja painele se paistinlastalla pohjan kokoiseksi pihviksi. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Käännä pihvi leveällä paistinlastalla tai kumoa se sileälle kannelle tai lautaselle ja liu’uta takaisin pannuun.

3. Levitä juusto- ja tomaattikuutiot sekä rosmariinisilppu pihvin päälle. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä. Tarjoa pihvin kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. polkkapossu October 4, 2007 / 5:08 pm

    No terve, onhan se paistajakin vielä elossa.

    Kuules, ihan rehellisyyden nimissä: eihän tuo pihvi voikaan pysyä kasassa. Tai voi se, mutta sitten sitä pitää työstää aika paljon so. pyörittää monitoimikoneessa muutama minuutti tai hakata ja survoa sitä nyrkillä. Jos siihen niin saisi ripauksen sitkoa 😀

  2. cele October 4, 2007 / 6:47 pm

    Nii, joukkokanne Pirkka-lehdestä! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *