Hellapoliisin omenapiirakka

Paljon ei ole viime aikoina tullut leivottua, mutta viikonloppuna testattiin tätä Hellapoliisin omenapiirakkaa jätskin kanssa. Varsin hyvää, helppoa ja nopeaa. Ja parasta tietenkin on, että tähänkin voi käyttää partaäijää.

piirakka.jpg

Marja-, omena-, tai raparperipiirakka

Pikataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl piimää, kermaa tai maustamatonta jukurttia
1 dl öljyä
1 muna

Päälle:
omenaviipaleita, marjoja tai raparperia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele 26-28 cm halkaisjalta oleva piirakkavuoka.

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita puuhaarukalla.

Lisää taikinaan piimä, öljy ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan, laita omenalohkot pinnalle, ripottele ppäälle kanelia ja sokeria.

Paista piirakkaa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.

Tarjoa lisäksi vaniljavaahtoa tai -kastiketta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Jenni February 9, 2007 / 7:05 pm

    Heissan!
    Kannattaa kokeilla ko. taikinaan muuten kardemummaa noin teelusikallisen verran, antaa ihanan täyteläisen ja “pullamaisen” maun ja tuoksun 😀
    Tämä siis olettaen, että tykkää kardemummasta..

    Jenni

  2. cele February 9, 2007 / 7:10 pm

    Minähän pistän kardemummaa juomiinkin, eli pitää kokeilla. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *