“Metsästäjän” lasagne

En nyt muista, tuliko tämä mainittua (jo useastikin?) aikaisemmin, mutta Jamie’s Italy on ehkä paras Jamie-sedän keittokirjoista. En ole vielä moniakaan kyseisen kirjan herkuista ehtinyt testaamaan, mutta ne joita olen testannut, ovat olleet loistavia. Lisäksi tuntuu siltä, että tähän kirjaan on panostettu enemmän kuin aikaisempiin. Kuvat ovat parempia ja taitaa tuo olla hieman paksumpikin kuin aiemmat kirjat. Ja löpinääkin on runsaammin.

Lasagnen himossa piti tietenkin sitten kokeilla kirjan lasagne-ohjettakin. Yleensä kun olen tehnyt lasagnet hieman tylsällä ohjeella. Jamie suositteli lihaksi jonkin sortin metsästettyjä elukoita, mutta koska sellaisia ei ollut saatavilla, jouduin tyytymään nautaan. Päälle olisi pitänyt laittaa salvianlehtiä, mutta koska niitäkään ei kaupasta tällä kertaa löytynyt, ripottelin hieman kuivattua salviaa. Ei ihan sama asia. Melko herkkua tämä silti oli. Ainakin ennen kolmatta päivää kun alkoi jo tulla korvista ulos.

lasagne.jpg

Lasagne alla cacciatora

600 g riistajauhelihaa (tai nautaa)
lasagnelevyjä tuorepastasta tai kuivatusta
Parmesaania koristeluun
2×150 g mozzarellaa
kourallinen salvianlehtiä
oliiviöljyä

Tomaattikastike
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
rosmariininoksa
3 laakerinlehteä
3 tlk kuorittuja tomaatteja

valkokastike
1 l maitoa
kourallinen tuoretta persiljaa
hyppysellinen muskottipähkinää
½ sipuli, pilkottuna
6 kokonaista mustapippuria
80 g voita
65 g jauhoja
150 g raastettua parmesaania
merisuolaa ja mustapippuria

1. Ruskista jauheliha ja pane se syrjään. Paista sen jälkeen valkosipulia oliiviöljyssä heti, lisää tomaatti, rosmariini ja laakerinlehdet. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia kannen kanssa. Lisää sekaan jauheliha ja keitä vielä 20 minuuttia. Poista rosmariini ja laakerinlehdet ja mausta maun mukaan.

2. Kuumenna maito, persilja, muskotti, sipuli ja kokonaiset mustapippurit kiehuvaksi. Siivilöi maito. Kuumenna toisessa kattilassa voi ja sekoita jauhot. Lisää siivilöity maito vähitellen ja keitä muutama minuutti niin, että saat hyvin suurustunutta maitokastiketta. Sulata joukkoon parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele iso lasagnevuoka ja asettele tomaattikastike, lasagnelevyt ja maitokastike kerroksittain (itse laitoin neljä kerrosta). laita päälle hieman parmesaaniraastetta ja mozzarellasiivut. Koristele salvialehdillä ja parilla ripsauksella oliiviöljyä. Paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia, tai kunnes väri on kauniin kultainen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

 1. polkkapossu February 9, 2007 / 8:42 am

  Olen täysin samaa mieltä Jamien Italiasta. Loistavia ja erittäin hauskoja ohjeita… nämä menevät ainakin kokeiluun lähitulevaisuudessa:
  – Chiantin sushi
  – Friteerattua salviaa ja anjovista
  – Friteerattu spagetti
  – Latva-artisokkarisotto
  Ja olihan siellä kaikkea muutakin kivaa.

  Kirjassa tosiaan muutenkin paljon löpinää, mikä sopii allekirjoittaneelle. Ainoa mikä harmitti miestä rotan lailla, oli mielestäni erittäin tökerö suomennostyyli. En edes osaa sanoa, mikä siinä mätti, mutta oli kyllä ihan hanurista.

 2. cele February 9, 2007 / 11:31 am

  Jepjep. Onneksi minulla on alkuperäiskielinen versio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *