Banaanilassi

Partaäijää tulikin hehkutettua jo aiemmin. Se osa, mikä tuon ruuan ja paljaaltaan syömisen jälkeen oli vielä jäljellä, lorahti sopivasti tähän intialaishenkiseen juomaan. Ehdin kyllä hankkia jo toisen kilon pötikän edellisen tilalle. Tuntui sopivan myös mansikoiden kanssa, joskin taidan pitää tuosta eniten ihan paljaaltaan.

Kardemumma tuo tähän melko vinkeän vivahteen ja maku onkin jostain banaanipirtelön ja pullataikinan välimaastosta. Tähän ei sentään tullut kanelia ja neilikkaa niin kuin seuraavaan kokeilulistalla olevaan intialaiseen ruokaan. Resepti on siitä toisesta hiljakkoin sorsakeittiötä rikastaneesta keittokirjasta nimeltään Easy Indian.

lassi.jpg

Banaanilassi

250g maustamatonta jukurttia
200g banaania pilkottuna
1 1/4 dl maitoa
4 tl sokeria
½ tl kardemummaa
1 rkl pistaasipähkinöitä murskattuna

1. Sekoita jukurtti, banaani, maito ja sokeri teho- tai sauvasekoittimessa, kunnes seos on pehmeää. Sekoita joukkoon kardemumma.

2. Aseta jäitä lasiin, kaada lassi päälle. Koristele pistaasipähkinöillä ja tarjoa välittömästi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *