Sydämelle parempi carbonara*

Inspiroiduin niin valtavasti eilisestä pekonilöydöstäni, että päässä alkoi heti raksuttaa, mitä kaikkea hyvää ja terveellistä sitä voisi rypsipekonistaan alkaa valmistaa. Eikä aikaakaan, kun ajatukset hakeutuivat kohti pasta carbonaraa, tuota verisuonten tukkijoiden kuningasruokaa.

Carbonaran runkohan muodostuu perinteisesti pekonista, keltuaisista ja kermasta. Pekoni kuitattiin terveelliseksi jo kaupassa, keltuaisten sijaan päätin käyttää koko munan ja kerma piti nyt vaan jättää pois, koska se on rasvaista ja hyvää tai vähärasvaista ja pahaa. Pitkän iän varmistaa vielä lopuksi joukkoon heitetyt kirsikkatomaatit ja rucolanlehdet. Ihan hyvää tästäkin tuli.

(*Tämän blogikirjoituksen otsikko ei sisällä terveysväittämiä.)

Sydämelle parempi carbonara

HK:n rypsiporsas -pekonia (noin 2 per lärvi)
kananmuna (noin 1 per 2 lärviä)
pippuria
puolitettuja kirsikkatomaatteja
rucolanlehtiä

1. Keitä spaghetti ohjeen mukaan.

2. Pastan kiehuessa viipaloi pekonit pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla.

3. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois, heitä spaghetit takaisin kattilaan, lisää muna, pippuri ja pekonit ja sekoittele (ei levyllä), niin että munat hyytyvät spaghetin lämmössä.

4. Heitä lopuksi sekaan tomaatit ja rucolanlehdet ja tarjoa heti.

5. Pitkää ikää!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. Jamppa August 16, 2011 / 5:50 pm

    Carbonarahan tehdään perinteisesti pancettaan, joka on aikalailla eri asia kuin pekoni. Pancettoja löytyy Italiasta erilaisia joka kylästä, joten se siitä mamman ainoasta oikeasta carbonarasta. Carbonara-pancetassa ei ole rasvaa juurikaan verrattuna meidän pekoniin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *