Juhannuksen possufile

file.jpg

Päivän indeksi: 71.

Tänään söin hieman tavanomaista enemmän. Energiaa kertyi 10750kJ jakaumalla 48-19-33. Ylimääräiseen tankkaukseen oli syynä 40 kilometrin pyörälenkki television ääreen (kaikkea sitä tekeekin futiksen mm-kisojen vuoksi). Olettaisin siis, että tuo ylimääräinen energia tuli kulutettuakin varsin tehokkaasti. Paino ainakin tulee edelleen alas, joskin vauhtia saisi olla hieman enemmänkin. Kolmasosa tavoitteesta tullee suoritetuksi lähipäivinä, joten tätä tahtia koko operaatioon kuluisi noin 9 viikkoa aiemmin arvioidun 6 viikon sijaan.

Juhannuksena söimme toki muutakin kuin edellisen postauksen suklaakakkua. Jo lähes juhannuksen perinneruokiin kuuluu toki tortelloonit, mutta paistelimme lisäksi kokonaisen porsaan sisäfileen. Jotta homma sujui tarpeeksi rivakasti, käytimme valmiiksi marinoitua filettä. Valmistusoperaatio olikin varsin yksinkertainen. Ensin koko mötikkä ruskistettiin huoneenlämpöisenä pannulla ja pantiin sitten 225 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi (paistoaika koon mukaan, meillä oli pienehkö filee) ja annettiin sitten vetäytyä hetki ennen palasiksi leikkelemistä. Hyvää helposti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *