Paistettua ahventa ja tilli-sitruunakastiketta

ahvenet.jpg

Päivän indeksi: 65.

Tälle päivälle oli odotettavissa matala punnitus, koska eilisestä urheilurääkistä palautuminen lienee kuluttanut hieman normaalia enemmän energiaa. Myös päivän energiansaanti jäi melko matalaksi, koska illalla ei vaan ollut nälkä. En kuitenkaan laskenut tältä päivältä tarkkoja syöminkejä, koska en onnistunut löytämään lampaan kareelle ravintoarvoja netistä. Paljon rasvaa siinä kyllä tuntui olevan.

Aloitin eilen kalakuurin paistelemalla ahvenia RuokaPirkan ohjeen mukaan. Ahventa en tietääkseni ollutkaan syönyt ainakaan muutamaan vuoteen. Kommenttilootaan tulleet kalaohjeet olivat muuten siitä sopivia, että niissä kaikissa oli vähän eri kalalajeja. Lähiviikkoina tiedossa onkin ainakin kuhaa, seitiä ja lohta.

Ahventen paistaminen oli varsin yksinkertainen operaatio. Fileet suolattiin ja pippuroitiin, heitettiin pannulle ja paistettiin voi-öljyseoksessa (voin ja öljyn suhde omantunnon mukaan) pari minuuttia molemmin puolin. Kastike puolestaan syntyi näin:

Tilli-sitruunakastike

2 dl Pirkka-kasvirasvasekoitetta
1 rkl kalafondia
1 pieni valkosipulin kynsi (siis pieni, ellet halua valkosipulikastiketta)
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunan mehua
½ dl hienonnettua tilliä

Keitä kasvirasvasekoitetta, kalafondia ja hienonnettua valkosipulia kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää tilli juuri ennen tarjoilua.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *