Laihduttajan pinaatti-herne-fetajuustosalaatti

aineet.jpg

Päivän indeksi: 96,67.

Tänään pääsin jo aika lähelle tavoitelukemia. Energiaa kertyi 9298kJ ja jakauma oli 51% hiilareita, 17% proteiinia ja 32% rasvaa. Rasvan määrä on edelleen hieman turhan korkea, mutta uskoisin huomenna senkin olevan paremmassa jamassa. Kertauksen vuoksi vielä ne viralliset suositukset ovat 55-15-30, 5 prosenttiyksikön heitot sallitaan. Ajattelin kuitenkin laittaa itselle tähtäimeksi tulevaisuudessa 50-55 hiilareita, 15-20 proteiinia ja 25-30 rasvaa. Rasvan alempi määrä ei varmaan ole laihiksella pahitteeksi, ja proteiini kuulemma lisää kylläisyyden tunnetta, joten sitä lienee hyvä olla hieman optimia enemmän.

Aika nopeasti tuosta ravintoarvojen taulukoinnista on tullut rutiinia. Nyt jo käytännössä kaikki muina kuin pääruokina syömäni aineet löytyvät tuolta valmiiksi, niin että uutta päivää on helppo täyttää copy-pastena. Lisäksi myös varsinaisissa ruuissa tuppaa olemaan samoja aineita päivästä toiseen, joten sekin jo hieman helpottaa.

Tein tässä iltaherkuksi hieman muunnellen yhtä Jamien salaattiohjetta. Tässä omassa versiossani on 1978kJ energiaa (josta 1000kJ tulee kastikkeesta!) ja energiajakauma 13-19-67. Rasvan suuren määrän ei kannata antaa pelästyttää: se johtuu yksinkertaisesti siitä, että kasviksissa ei juuri energiaa ole, joten kastikkeessa olevat pari ruokalusikallista oliiviöljyä vastaavat puolesta koko satsin energiamäärästä. Ja rasvahan sinällään ei ollut pahasta, vain kolesterolia nostavat tyydyttyneet rasvahapot, joita ei pahemmin oliiviöljyssä esiinny. Kastikkeen määrää voi myös hieman vähentää.

salaatti.jpg

Pinaatti-herne-fetajuustosalaatti

2 kourallista tuoretta pinaattia (itse käytin tammenlehväsalaattia, koska kaupan pinaatti ei näyttänyt kovin houkuttelevalta)
2 pientä kourallista herneitä
murennettua fetajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 rkl sitruunaa
suolaa pippuria

Huuhtele pinaatinlehdet ja pane ne salaattikulhoon. Lisää joukkoon herneet. Sekoita keskenään kastikkeeksi oliiviöljy, sitruuna, hieman suolaa ja pippuria ja sekoita salaattiin. Ripottele päälle murennettua fetajuustoa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *