Laihduttajan päiväraportti

Aluksi päivän tunnusluku: 94.

Sitten päivän muihin uutisiin. Tänään Sorsanpaistajan mahaan upposi energiaa 8790 kilojoulen edestä. Tästä energiasta hiilihydraattien osuus oli 54%. Proteiinin osuus on ollut viime aikoina nousussa, tämän päivän nousun jälkeen sen suhteellinen energiaosuus oli 20%. Rasvan hinta on puolestaan laskussa, joten sen suhteellinen osuus on laskenut 26 prosenttiin. Sorsakeittiön pääluottamusmies cele kommentoi tilannetta: “Tänään olimme vaarassa jäädä alle 8000 kilojoulen, mutta loppupäivän ankarien ponnistelujen jälkeen onnistuimme nostamaan energiatason siedettävään 8800 kilojouleen.”

Sorsakeittiössä on muutenkin tapahtunut kummia. “Olimme varautuneet hiilihydraattien puutokseen hedelmävarastolla, proteiiniin puolestaan kananmunilla ja kalkkunaleikkeillä. Rasvanpuutteeseen ei Sorsakeittiössä ole kuitenkaan ennen tarvinnut varautua, joten tämän päiväinen rasvan matala osuus tuli täysin yllätyksenä. Pomohan siinä jo juoksi Siwasta hakemaan suklaalevyn ensihätiin.” Celekin kuitenkin myöntää, että tämä on vain tilapäisratkaisu: “Antaa se meille kuitenkin aikaa kehittää tuotteitamme ja tehostaa prosessejamme kautta linjan. Tiettävästi pähkinät voisivat osoittautua vaihtoehtoiseksi rasvansäätöresurssiksi.”

Hyllyllä on neljää palaa vaille täysi suklaalevy. Itsekuritesti. 😛

Tein tänään työruuaksi taas chili con carnea. Se on siitä loistava ruoka, että se maistuu lämmitettynäkin yhtä hyvälle kuin tuoreena. Tein kaiken suunnilleen samoin kuin viimeksikin. Jauheliha oli 5% naudan paistijauhelihaa ja soijarouhetta laitoin sekaan 1,5 dl. Kasvisosastoa täydensi tavallisten sipulien, paprikan, porkkanan ja sienen lisäksi kesäkurpitsa. Tällaisessa versiossa oli energiaa yhteensä 6410kJ (jaoin tuon viiteen annokseen, joten annoksen energiamäärä on melko pieni) ja se jakautui suhteissa 38-40-24. Melkoinen proteiinipommi siis. Jauhelihan rasvapitoisuus vaikuttaa suuresti noihin suhteisiin, joten kannattaa panostaa vähärasvaisiin versioihin. Ja tätähän voi syödä ihan ilman mitään lisukkeita.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *