Lasagne

barilla.jpg

Sorsakeittiössä on yksi brändi (tsuru main ja coca colan ohella) ylitse muiden. Barilla-pastat ovat ehdottomia lemppareitani. Ne keittyvät tasaisesti ja ovat sen verran jämäköitä, että jopa minä saan ne jäämään al dente eikä sellaiseksi vettyväksi löllöksi. Hinta on toki jonkin verran korkeampi kuin tavallisilla myllynparhailla ja muilla, mutta pasta nyt on halpaa joka tapauksessa ja tässä eron todella huomaa. Barilla soveltuu siis hyvin myös lasagnen tekoon.

Lasagne

noin 250g lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl valkosipulisuolaa
2 tl oreganoa
pippuria

Juustokastike:
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
pippuria
2 dl juustoraastetta

Pinnalle:
1-2 dl juustoraastetta

1. Jauhelihakastike: Ruskista hienonnettu sipuli sekä jauheliha öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Lisää mausteet. Anna hautua hiljalleen kannen alla

2. Juustokastike:Sulata kattilassa margariini, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vähitellen noin puolet maidosta. Sekoita kunnes kastike kiehuu ja sakenee. Lisää loppu maito ja keitä pari minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.

3. Asettele päällekkäin jauheliha- ja juustokastiketta sekä lasagnelevyjä niin, että alimmaiseksi tulee jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä ja sitten juustokastiketta. Päällimmäiseksi juustokastiketta.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. Anna vetäytyä noi 15 minuuttia ennen tarjoilua.

lasagne.jpg

Lasagnehan on jokaisen pikkupojan suosikkiruokaa, eikä se pahalta maistu näin isompanakaan. Lasagnestakin kai olisi autenttisempiakin versioita, mutta pidän tätä perusreseptiä (josta en nyt kuollaksenikaan muista mistä se on peräisin) montaa hienompaa versiota parempana. Salaisuus on tässäkin roima juuston ja rasvan käyttö. Joissain hienoissa versioissa käytetään jauhettua broilerinmaksaa, mutta mistä ihmeestä sellaista löytyy?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *